I. Serapinaitė į komandos kraitį papildė 1376 taškais, E. Adomaitytė – 1050, o A. Tamašaukaitė – 1033 taškais. Sumoje lietuvės sukaupė 3459 taškus. Čempionėmis komandinėje įskaitoje tapo britės Charlie Follett, Joanna Muir ir Kate French (4185), sidabras atiteko vengrėms (4102).

„Manau, rezultatai – visai neblogi, vertinant faktą, kad tai yra sezono pabaiga, – sakė I. Serapinaitė po apdovanojimų ceremonijos. – O sezonas tikrai buvo ilgas. Dabar tikrai galiu pasakyti, kad jis pranoko lūkesčius. Labai džiaugiuosi savo rezultatais, nors visada namo yra smagiau grįžti su medaliu iš individualių varžybų“.

Individualių varžybų finale sekmadienį I. Serapinaitė užėmė ketvirtą vietą.

Fechtavimo rungtyje lietuvė surinko 232 (5-as rezultatas), plaukime 272 (4-as rezultatas) taškus, „švariai“ prajojo (300 taškų), o „Laser Run“ rungtyje pridėjo 572 taškus. Iš viso I.Serapinaitė surinko 1376 taškus. Europos čempione tapo britė C. Follett (1422 taškai), sidabrą iškovojo J. Muir (1393 taškai), bronza atiteko vengrei Michelle Gulyas (1383 taškai).

E. Adomaitytė finale užėmė 17-ą vietą (fechtavimas – 197, plaukimas – 243, jojimas – 0, „Laser Run“ – 610 taškai).

„Tačiau nepergyvename, su Elze namo keliaujame su dviem medaliais, – nusišypsojo I. Serapinaitė. – Todėl manau, kad varžybose tikrai nusisekė.

Priminsime, kad Europos čempionato pradžioje I. Serapinaitė ir E. Adomaitytė iškovojo aukso medalius moterų estafetėse.

„O aš esu laiminga, nes prasibroviau į pirmąjį savo finalą suaugusiųjų varžybose, – teigė E. Adomaitytė. – Aišku, jojimo rungtyje gauti nulį nėra pats fainiausias jausmas, bet kovojau iki galo ir komandinėje įskaitoje mums pavyko išplėšti medalį. Tikrai esu patenkinta pora medalių, pranokau savo pačios lūkesčius“.

A. Tamašauskaitė individualias varžybas Europos čempionate baigė po pusfinalio.

Pirmenybių vyrų pusfinalyje savo pasirodymą baigė ir Titas Puronas, o Paulius Vagnorius neperkopė kvalifikacijos barjero.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją