Priminsime, kad Lietuvos ir Egipto teniso rinktinių susitikimas prasidėjo lietuvių nesėkme. Šeštadienį pirmasis į kovą stojęs Edas Butvilas (ATP-1576) 6:1, 1:6, 2:6 nusileido varžovų komandos lyderiui Mohamedui Safwatui (ATP-658).

Tačiau po 18-mečio komandos draugo į „SEB arenos“ kortą žengęs R. Berankis atstatė pusiausvyrą. 32-ejų tenisininkas per 72 minutes susitvarkė su 23-ejų A. Elsayedo pasipriešinimu. Kaip ir pirmame mače, R. Berankis ir A. Elsayedas iš pradžių apsikeitė laimėtais geimais, bet paskui aukštesnę pavarą įjungęs lietuvis laimėjo penkis geimus iš eilės ir 6:1 iškovojo pirmą tašką.

Antrame sete kova buvo šiek tiek atkaklesnė, A. Elsayedas laimėjo pirmą geimą, o po penkių geimų R. Berankis pirmavo 3:2. Vis dėlto, galiausiai ties pirmo tūkstantuko riba balansuojančio egiptiečio jėgos išseko ir tris geimus iš eilės laimėjęs R. Berankis šventė užtikrintą pergalę.

Lemiamos kovos vyks sekmadienį. Vidurdienį prasidėsiančiame dvejetų susitikime žais R. Berankis bei E. Butvilas ir M. Safwatas bei Karimas-Mohamedas Maamounas (ATP-972). Iš karto po jo vyks rinktinių lyderių akistata, o dvikovos lemtį, jei reikės, spręs antrųjų rinktinių rakečių akistata.

Lietuvos rinktinėje be R. Berankio ir E. Butvilo dar yra Vilius Gaubas (ATP-709), Ainius Sabaliauskas (ATP-1783) ir Tadas Babelis (ATP-1240).

Egipto komandos vairininkas Amras Ghoneimas į Vilnių kartu su M. Safwatu ir A. Elsayedu bei K. M. Maamounu pasikvietė Machaelį Bassemu Sobhy (ATP-1561) ir Farisą Zakaryią (ATP-1604).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją