Ukrainos rinktinės kapitonas Andrejus Medvedevas neslėpė, jog jo auklėtiniai nėra dvikovų favoritai, tačiau žadėjo kortuose gerą kovą.

„Visų pirma Lietuvos žmonėms noriu padėkoti už priėmimą, rūpestį, pagalbą. Kalbu ne tik apie tai, kaip mumis čia rūpinamasi šiomis dienomis, tačiau ir apie jūsų Ukrainai teikiamą pagalbą ginklais, humanitarinę pagalbą.

Šiais mūsų šaliai sunkiais laikais Vilniuje jaučiame jaučiamės kaip antruosiuose namuose. Mūsų šalis ir jos žmonės dėl pergalių kaunasi visuose frontuose ir vienas iš jų šiomis dienomis bus Vilniuje.

Sportas mums yra labai svarbus, Ukrainos gynėjai tikrai laukia žinių apie tai, kaip mums seksis Daviso taurės susitikime.

Kausimės už savo šalį iš visos širdies, nors ir nesame dvikovos prieš vengrus favoritais“, – sakė A. Medvedevas.

„Mūsų žaidėjams tikrai sunku psichologiškai, daugelis iš jų neteko ne tik galimybių treniruotis, tačiau ir namų. Pavyzdžiui, komandoje esantis Vladislavas Orlovas yra iš Charkivo, o jo namai ten yra sugriauti. Neįmanoma pilnai susitelkti į tenisą, treniruotes, kai tavo žemėje dedasi tokie dalykai.

Visgi sportas nėra matematika, čia ne visada laimi tas, kuris turi geresnį reitingą. Tuo jis ir žavus. Žaisime iki dviejų laimėtų setų, o kamuoliukas yra apvalus. Tikiu, kad mano žaidėjai yra tikri kariai, tokie pat kaip ir tie, kurie šiuo metu kaunasi fronte. Atiduosime visas jėgas ir pasistengsime paneigti išankstines prognozes. Juk daug kas mums prognozavo triuškinamą pralaimėjimą ir vasario 24 dieną“.

Apie karą Ukrainoje užsiminė ir Vengrijos komandos kapitonas Zoltanas Nagy. „Gaila, kad į Vilnių atvykome tik dėl Ukrainoje susiklosčiusios padėties. Žinome, kad mūsų varžovais kausis su dviguba energija, turime būti tam pasiruošę.

Taip, žvelgiant į reitingus, esame ryškūs favoritai, tačiau Daviso taurės varžybos yra atskira istorija. Turime būti susikaupę ir atiduoti visas jėgas kovodami už savo komandą ir savo šalį“, – teigė Z. Nagy.

Daviso taurės susitikimus organizuojanti Lietuvos teniso sąjunga praneša, kad į Lietuvos ir Egipto teniso rinktinių dvikovą liko kiek daugiau nei 200 bilietų. Jie brangs nuo rugsėjo 14 dienos.

Ukrainos-Vengrijos mačo burtai, lemsiantys susitikimų eiliškumą, bus traukiami trečiadienį, rugsėjo 14 dieną. Lietuvos-Egipto susitikimo eiga paaiškės rugsėjo 16 dienos popietę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją