Ingredientai

Miltai 4 stiklinės
Soda 0.5 v. š.
Actas 1 v. š.
Sviestas 1 v. š.
Porcijos: 4
Chačiapuri – tiesiog kartvelų virtuvės legenda. Minkštas kelių sūrių patiekalas tiesiog tirpsta burnoje ir negali palikti abejingų. Kadangi Gruzija toli, pabandykite chačiapurį pasigaminti namuose.

Gaminimo eiga

1. Miltus sumaišykite su rūgpieniu. Sodą sumaišykite su actu ir įmaišykite į tešlą, dar įmaišykite saulėgrąžų aliejų. Tešlą suminkykite ir padalinkite į 4 dalis.

2. Mocarelą sutarkuokite. Fetą sutrupinkite ir sumaišykite su mocarela. Įmuškite 2 kiaušinius, išmaišykite ir padalinkite masę į 4 dalis. Iš kiekvienos suformuokite po rutulį.

3. Iš tešlos iškočiokite 4 apvalius papločius. Per vidurį padėkite rutulį sūrio, tešla jį apgaubkite ir viską atsargiai suplokite iki paplotėlio.

4. Kepkite iki 180–200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10–15 min., kol paviršius ims gražiai rusvėti. Ką tik iškeptą chačiapurį reikia patepti sviestu.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai