Klaipėdos Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai, bendradarbiaudami su Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorais, sulaikė du 1987 m. ir 1982 m. gimusius vyrus. Jie įtariami keliomis įrankių bei kitų vertingų daiktų vagystėmis uostamiestyje ir Klaipėdos rajone.

Klaipėdos apskrities policija praneša, kad ikiteisminį tyrimą kriminalistai pradėjo 2022 m. liepos pradžioje, gavę pranešimą, kad Klaipėdos r., Budrikų k., iš garažo pavogti 2 dviračiai, 5 meškerės, elektrinis kampinis šlifuoklis „Makita“ ir keturi elektriniai suktukai „Makita“.

Žala buvo įvertinta apie 8500 eurų. Liepos pabaigoje įvairūs statybiniai įrankiai buvo pavogti ir Klaipėdoje, Minijos g., iš automobilio „VW Transporter“, išdaužus jo galinių durų stiklą. Įrankių netekęs žmogus patirtą žalą įvertino 1160 eurų.

Po intensyvaus tyrimo pareigūnai uostamiestyje sulaikė 1987 m. gimusį vyrą, važiuojantį vogtu dviračiu. Jo kuprinėje rasta įtariama vogtų įrankių ir kitų daiktų. Neilgai trukus sulaikytas ir antras 1987 m. gimęs įtariamasis. Per kratas pareigūnai rado daugiau įtariama vogtų įrankių, meškerių, kitų vertingų daiktų. Dalis jų jau grąžinta teisėtiems savininkams, kitų savininkų dar ieškoma.

Anksčiau ne kartą už panašaus pobūdžio nusikalstamas veikas jau teistus įtariamuosius teismas leido suimti ilgiausiam – 3 mėn. terminui.

Kol kas jiems pateikti įtarimai dėl 5 vagysčių, bet kriminalistai neatmeta, kad įtariamųjų ir jiems inkriminuojamų nusikaltimų gali daugėti.

Už vagystes gresia iki 6 metų nelaisvės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją