Atsisveikinti su M. Gorbačiovu Sąjungų namuose Maskvoje rinkosi šimtai žmonių, daugelis jų nešė gėles. Tarp atvykusiųjų – ir garsioji primadona A. Pugačiova.

Kaip skelbia starhit.ru, dainininkė prie mirusiojo karsto padėjo lelijų puokštę. Primadona netrukus persižegnojo ir kreipėsi į velionio artimuosius pareikšti užuojautos. Tada ji grįžo prie karsto, prie kurio tyliai ištarė keletą frazių, žiūrėdama į velionį.

Ala Pugačiova atvyko į Michailo Gorbačiovo laidotuves

Žinoma moteris į Rusiją grįžo rugpjūčio 27 dieną. A. Borisovna ir jos vyras Maksimas Galkinas, prasidėjus plataus masto karui prieš Ukrainą, išvyko į Izraelį, vasarą buvo Jūrmaloje. M. Galkinas į Rusiją negrįžo iki šiol.

M. Gorbačiovas mirė rugpjūčio 30 d. po ilgos ligos, būdamas 91 metų amžiaus.

Jis laidojamas Novodevičės kapinėse, greta savo žmonos Raisos. Tačiau valstybinė laidotuvių ceremonija M. Gorbačiovui surengta nebuvo, kitaip nei buvusiam Rusijos prezidentui Borisui Jelcinui (1931-2007 m.).

Nors Vakarų politikai liaupsino V. Gorbačiovą už Vokietijos susijungimą ir taikią Šaltojo karo pabaigą, tačiau Rusijoje jis vertinamas nevienareikšmiškai, o daugelis rusų mano, kad jis buvo atsakingas už TSRS žlugimą.

Nepaisant to, kad M. Gorbačiovas gerbiamas Londone, Paryžiuje ir Berlyne, tačiau Vakarų lyderiai laidotuvių ceremonijoje nedalyvaus, nes santykiai su Maskva pašlijo Rusijai pradėjus karą prieš Ukrainą.

Vladimiras Putinas taip pat nedalyvauja laidotuvėse, o jo atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas sakė, kad V. Putino darbotvarkė labai užimta dėl planuojamo vizito į Rusijos Tolimuosius Rytus.

Michailo Gorbačiovo laidotuvės

Tuo metu buvęs prezidentas Dmitrijus Medvedevas šeštadienį buvo atvykęs pagerbti paskutinio Tarybų Sąjungos vadovo.

Tokiu metu, kai Rusiją stengiamasi izoliuoti dėl jos karo Ukrainoje, vienintelis svarbus užsienio pareigūnas, paskelbęs apie savo dalyvavimą laidotuvėse, yra Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas.

Prieš karą Ukrainoje V. Orbanas palaikė itin draugiškus santykius su V. Putinu, o Vengrija yra vienintelė Europos šalis, nuo karo pradžios padidinusi gamtinių dujų importą iš Rusijos.

Tačiau Kremlius paskelbė, kad V. Orbanas šios kelionės metu neplanuoja susitikti su V. Putinu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)