Prekybos centro internete „Varlė.lt“ ekspertai atsiųstame pranešime spaudai pastebi įdomią tendenciją – artėjant mokslo metų pradžiai, pradeda augti ne tik kompiuterių, bet ir drabužių garintuvų pardavimai.

Tvarkingos uniformos paslaptis

Produktų vadovės Inos Gadeikės teigimu, (dar vadinami drabužių garintuvais ar tiesiog garintuvais) populiarumas jau kelintus metus tendencingai auga būtent prieš rudens pradžią.

„Garinio lygintuvo poreikį nesunkiai galima susieti su žmonių noru buities darbus atlikti greičiau, paprasčiau ir maloniau. Būtent todėl lygintuvo brolis garintuvas įgyja vis daugiau simpatijų – jis puikiai tinka lyginti ne tik vaikų drabužėlius, bet ir greitai išgarinti drabužius, kurių lyginimas reikalauja daug kruopštumo, pavyzdžiui, marškinius ar uniformą“, – komentuoja I. Gadeikė.

Lyginimo mašinų integracija į skalbimo mašinas šiek tiek pakeitė žmonių įpročius. Lygintuvas naudojamas vis rečiau, jis prisimenamas tik lyginant proginius ir sudėtingesnius drabužius, tokius, kurių nepavyksta išlyginti skalbimo-lyginimo mašinoje. Būtent moksleivių uniformų, marškinių, kostiumų priežiūrai ekspertė rekomenduoja rinktis garintuvą.

„Gariniai lygintuvai išsiskiria savo dizainu, kuris leidžia lyginimo veiksmą atlikti ypač patogiai – pats lygintuvas yra gerokai lengvesnis, o lyginimas malonesnis, nes nebūtina lyginimo lenta, garinimas vyksta vertikaliai, nereikia keisti drabužio pozicijų, todėl išvengiama papildomų raukšlių formavimosi“, – garintuvo privalumus vardija produktų vadovė.

Išvenkite grubių klaidų garindami drabužius

1. Naudokite distiliuotą vandenį. Tai viena iš pagrindinių taisyklių, kad jūsų garintuvas tarnautų ilgai ir neužkalkėtų.
2. Prieš dėdami garintuvą prie medžiagos, leiskite jam užkaisti ir „prapūskite“ garus bent jau minutę. Taip paruošite ir apšildysite aparatą naudojimui, kad garinant jis „nekosėtų“ ir garų srovė būtų tolygi.
3. Būtinai peržiūrėkite drabužio naudojimo instrukciją ir įsitikinkite, ar drabužį galima lyginti. Būkite atidūs su subtiliais audiniais, tokiais kaip šilkas, vilna.
4. Jei abejojate, ar drabužį galima lyginti garais, pirmiausia pabandykite lyginti mažą audinio plotelį.
5. Prieš lygindami įsitikinkite, kad drabužis yra visiškai sausas. Šlapios medžiagos garinti negalima.
6. Pakabinkite drabužį ant pakabos patogioje vietoje, kad jis kabėtų stabiliai. Garinant glamžesnę medžiagą, svarbu ją įtempti ir lėtais judesiais judinti garintuvą aukštyn žemyn. Taip dirbsite žymiai efektyviau nei tiesiog greitai makaluodami prietaisą.
7. Garinį lygintuvą nuo drabužio laikykite 10–20 cm atstumu, neglauskite prie pat.
8. Jei vieta ypač susiglamžiusi, palaikykite garintuvą ties ta vieta apie 20–50 s, tačiau nepersistenkite, kad ta vieta netaptų šlapia.
9. Išlygintą drabužį palikite kabėti 10 min., kad visiškai išdžiūtų.
10. Baigus lyginimą rekomenduojama išpilti vandenį iš vandens talpos ir dar kartą „prapūsti“ lygintuvą, kad visas vanduo pasišalintų ir neliktų kalkėti vamzdeliuose.

Į ką atkreipti dėmesį renkantis garinį lygintuvą?

I. Gadeikė teigia, kad garintuvai yra gerokai lengvesni ir turi daug skirtingų modelių, todėl prieš perkant reikia įsivertinti, kokių drabužių lyginimui prietaisas bus naudojamas. Garinį lygintuvą patogu imti į keliones, jis kompaktiškas, neužima daug vietos, be to, nereikia lyginimo lentos, pakanka pakabos.

„Esminis garinio lygintuvo pranašumas yra jo daugiafunkciškumas. Jis puikia lygina ne tik visų tipų drabužius, patalynę ar kitą buities tekstilę, bet ir tinka drabužių atnaujinimui. Pavyzdžiui, išsitraukę iš spintos seniai nešiotą megztinį ir atnaujinę garais, suteiksite jam norimą formą ir išvaizdą, o tai užtruks tik kelias minutes. Tuo tarpu skalbimas ir lyginimas truktų gerokai ilgiau“, – pasakoja I. Gadeikė.

Daugumos garinių lygintuvų komplektacijoje yra net keli antgaliai, skirti tam tikrų medžiagų lyginimui. Taip pat galite rasti ir kelionines garintuvų versijas, kurios sveria iki vieno kilogramo, arba skirtas konkrečių drabužių lyginimui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją