Kaip rašoma pranešime žiniasklaidai, tradicija jau tapęs renginys kvietė ne tik atšvęsti sėkmingą gyvūnų gerovės organizacijos veiklą. Šiais metais organizacijos partneriai orientavosi į augintinių mitybą ir sveiką gyvenimo būdą.

„PetCity Lietuva“, „Royal Canin”, „Vet1” vaistinių tinklo specialistai konsultavo renginio svečius apie jų augintinių mitybą, sveiką jų gyvenimo būdą bei mitybos įpročių formavimą, kovą su nutukimu, žaidė žaidimus be pralaimėjimų. „PetCity” veterinarijos gydytojo Roko Šiupieniaus paskaita „Jaunojo augintinio priežiūra: mitai ir klaidos" bei „Royal Canin” veterinarijos gydytojos Rūtos Žukauskienės paskaita „Sveika gyvenimo pradžia prasideda nuo pilnavertės mitybos“ pritraukė daug klausytojų, o vėliau bendravimas persikėlė į atstovų palapines.

Ne tik aktyviausi, bet ir tingesni keturkojai išbandė šunų sporto klubo „Doggy gym“ specialiai šunims sukurtus bėgimo takelius, konsultavosi su sporto klubo įkūrėju, kaip išlaikyti augintinius geros formos.
GGI 10 gimtadienis

Eilės driekėsi prie šunų kirpyklos „Dog Re-Look“ palapinės, kurios atstovai dalinosi paslaptimi, kaip apkirpti augintiniui nagus namie, o norintiems tai padarė ir vietoje.

Organizacijos bičiuliai „Gyvūnų auklė į namus” kvietė sužinoti viską apie laikiną gyvūnų priežiūrą, o „Sansa4Pet” – apie pooperacinius drabužėlius gyvūnams.

Be pramogų neliko ir mažieji renginio svečiai. Vaikų užimtumo palapinėje „Festivalis gyvūnų gerovei – „Spaudžiam leteną” piešė ar kūrė savo augintinio mozaikas. Ypač juos sudomino ir įtraukė interaktyvi gyvūnų elgsenos specialistės ir „Stebuklingi draugai" įkūrėjos Ugnės Nedzinskaitės bei „Šuniukų fėjos" Skaistės Svidraitės paskaita „Vaikas ir šuo – kad abiems būtų saugu ir smagu". Paskaitos metu lektorės supažindino susirinkusiuosius kaip atpažinti keturkojų jausmus, praktiškai parodė elementaraus vaikų bendravimo su šunimis ypatumus.
GGI 10 gimtadienis

GGI įkūrėja ir vadovė Beatričė Vaitiekūnaitė–Pliuskė pasakojo, kad daug lankytojų sulaukė GGI palapinė, kurioje galima buvo susipažinti su organizacijos vykdomai projektais, tokiais kaip www.draugiskigyvunams.lt – didžiausiu Lietuvoje vietų žemėlapį, kur žmonės gali apsilankyti su augintiniais, ir www.neBrisius.lt – išgelbėtų gyvūnų istorijų puslapiu.

„Ypatingo dėmesio sulaukė mūsų organizuota loterija, kurios metu dalyviai galėjo laimėti įvairių prizų. Loterijos metu surinktas lėšas tiek dalyvių, tiek GGI savanorių siūlymu nutarėme skirti „Laisvės TV” organizuojamai paramos akcijai Ukrainai „Legion of Boom”, kuri renka lėšas dronams kamikadzėms kovai su Ukrainą užpuolusiu agresoriumi. Kadangi ir patys daug dirbame su pagalba Ukrainos gyvūnams suprantame, kad jei padėsime visai Ukrainos tautai, padėsime ir gyvūnams. Surinkome 332,80 eurų”, – pasakoja Beatričė. Tai ne vienintelis paramos Ukrainai akcentas.

Tradicines šunų su šeimininkais lenktynes dedikavome taip pat Ukrainai – dalyviai bėgo už Ukrainos gyvūnus”.

Šiemet lenktynėse dalyvavo 34 dalyviai su savo keturkojais trijose kategorijose – mažų, vidutinių bei didelių šunų. Lenktynėse buvo dalyvių ir iš Ukrainos bei Baltarusijos. Dar kartą sveikiname nugalėtojus – mažųjų kategorijoje Romą, bėgusį su Mila, vidutinių kategorijoje Emiliją, bėgusią su Ričiu. Ypatingai džiugu už didžiųjų šunų kategorijos nugalėtoją Simą, bėgusį su Diuku, kuris yra buvęs Ukmergės gyvūnų globos namų „Klajūnas” gyventojas. Dėl jo sėkmės džiaugėsi ir globos namų šeimininkė Ilma Klajūnė.
GGI 10 gimtadienis

Gyvūnų mylėtojų šventė baigėsi gimtadienio tortu bei GGI vadovės pažadu kitais metais surengti dar didesnę šventę – su daugiau dalyvių, daugiau pramogų, švietėjiškų programų.

Su šventės akimirkomis, šunų lenktynėmis bei ypatingo populiarumo sulaukusia paskaita „Vaikas ir šuo – kad abiems būtų saugu ir smagu”, kurią vedė gyvūnų elgsenos specialistė ir „Stebuklingi draugai” įkūrėja Ugnė Nedzinskaitė bei „Šuniukų fėja” Skaistė Svidraitė, galite susipažinti GGI Facebook paskyroje.

Ne pelno siekiančios organizacijos , kovojančios už gyvūnų gerovę šventė nebūtų tokia šventiška be partnerių pagalbos: prizus ir dovanas svečiams įsteigė kinoteatras „Multikino”, sporto apdovanojimų parduotuvė „Sportcup”, aktyvaus laisvalaikio prekių parduotuvė „Vėjo broliai”, šunų dresūros mokykla „Reksas.lt” žurnalas „Panelė”, šunų maistas „Quattro”. Renginio spauda pasirūpino spaustuvė „Friskas”, garsu renginio metu www.neBrisius.lt profesionali renginių ir švenčių organizavimo komanda „Nesuk galvos”, o gimtadienio tortu – „Chaika” kepyklėlė.