Telia Lietuva“ už 7 mln. eurų įsigijo už 3500 ̶ 3600 MHz, „Bitė Lietuva“ ir „Tele2“ sumokėjo po 3 mln. eurų – atitinkamai už 3600 ̶ 3700 MHz ir 3400 ̶ 3500 MHz radijo dažnių blokus.

RRT nurodo, kad kiekvienas aukciono laimėtojas privalės nustatytą įmoką arba jos pradinę dalį sumokėti į valstybės biudžetą per 30 dienų nuo aukciono laimėtojų patvirtinimo dienos. Tik po to RRT išduos leidimus naudoti paskirtus radijo dažnius.

Visi aukciono laimėtojai paskirtus radijo dažnius galės naudoti diegdami naujos kartos 5G radijo ryšio tinklus ir teikdami 5G elektroninių ryšių paslaugas. Šioje dažnių juostoje teikiamos paslaugos užtikrins itin aukštos spartos internetą tankiai apgyvendintose vietovėse.

Aukciono laimėtojai privalės pradėti teikti 5G paslaugas bent viename iš didžiųjų Lietuvos miestų iki 2023 metų pabaigos, o pagrindiniuose miestuose įrengti 5G tinklus iki 2024 m. pabaigos.

Iki šiol tebevyksta anksčiau prasidėjęs pirmasis, vadinamasis bazinis 700 MHz dažnių blokų aukcionas. Maksimali galima šio dažnių bloko vertė gali siekti per 50 mln. eurų.

Naudojant šiuos dažnius Lietuvoje bus diegiami naujos kartos 5G mobiliojo ryšio tinklai ir teikiamos 5G elektroninių ryšių paslaugos.

Paraiškų teikimas 5G ryšio aukcionams buvo atidėtas dviem mėnesiams, vyriausybinei strateginių įmonių sandorių patikros komisijai papildžius jo sąlygas reikalavimu RRT komisijai pateikti informaciją ne tik apie aukciono dalyvių siūlomą įrangą, bet ir apie jos tiekėjų savininkus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją