„Delfi“ pasiekė laiško kopija, kurioje dėstoma, kad atsižvelgiant į esamą situaciją elektros energijos rinkoje, išaugusius savikainos kaštus, rizikas ir ateinančių laikotarpių elektros energijos rinkos prognozes, „Ignitis“ nebegali tęsti sutarties esamomis sąlygomis.

„Laikydamiesi nustatytų terminų, informuojame apie neterminuotos sutarties nutraukimą nuo 2022 metų spalio 1 dienos“, – rašoma laiške.

L. Beganskienė sakė, kad šiuo atveju kalbama apie neterminuotus biržinės kainodaros kontraktus, kurių sąlygos tiek verslo klientui, tiek tiekėjui iš anksto įspėjus leidžia koreguoti sąlygas arba, jei kuri nors pusė nesutinka, jas nutraukti.

„Svarbu pabrėžti, kad keičiama tik viena sutarties detalė klientui sutikus“, – sakė ji.

„Ignitis atstovė sakė, kad su visais klientais siekia rasti bendrą sutarimą ir tikisi, jų atliekamos neterminuotų kontraktų korekcijos bus priimtinos klientams ir jie nuspręs toliau su jais bendradarbiauti.

„Visgi, jeigu klientai apsispręs paslaugas pirkti iš kitų tiekėjų – jie tą teisę turi“, – pridūrė ji.

L. Beganskienė nurodė, kad su verslo klientais sudaryti neterminuoti biržinės kainodaros kontraktai buvo pasirašyti tuo metu, kai įprasta elektros energijos kaina siekė apie 50 eurų už megavatvalandę.

„Biržinės kainos struktūroje taip pat įtraukta papildoma fiksuota dedamoji, padengianti kitus su elektros tiekimu susijusius kaštus.

Šiuo atveju, kadangi kainos išaugo iki 300 eurų/MWh ir daugiau, fiksuota dedamoji nebepadengia su elektros kainos dydžiu tiesiogiai susijusių elektros balansavimo išlaidų, todėl fiksuota dedamoji turi būti keičiama.

Dėl šios priežasties, laikydamiesi sutartyje numatytų terminų ir sąlygų klientus informavome apie sutarties nutraukimą ar sąlygų koregavimą“, – sakė ji.

L. Beganskienė sakė, kad šis pokytis aktualus daliai „Ignitis“ klientų, kurių kontraktai sudaryti anksčiau, tačiau tikslaus skaičiaus neįvardijo.

„Kaina vidutiniškai keičiasi apie 3– 5 euro/MWh nuo kliento turėtos kainos. O tai dabartinių kainų kontekste yra 1–2 proc.“ – sakė ji.

„Ignitis“ tiekia elektros energiją ir gamtines dujas daugiau kaip 1,6 mln. klientų visoje Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)