Politikas taip pat tvirtina nuogąstaująs dėl galimos „bombos“, kuri mūsų laukia artėjantį rudenį.

„Man kyla klausimų ne tik apie „Perlas energiją“, bet ir kitus elektros energijos tiekėjus rinkoje, – sako Butkevičius. – Nežinau „Electrum“ ar „Enefit“ finansinių rezultatų, bet „Ignitis“ nuostoliai sparčiai auga.

Ar, atėjus rudeniui, nesulauksime naujos „bombos“? Šiuo metu „Ignitis“ galimai turi apie 500 mln. eurų nuostolio. 360 mln. jiems buvo kompensuojama iš biudžeto, bet tas nuostolis auga.“

„Delfi“ pašnekovo teigimu, vėluojama ir su augančių kainų kompensavimo vartotojams planais:

„Stebiu, kokių priemonių imasi Europos vyriausybės, kovodamos su augančia infliacija ir reaguodamos į artėjančią recesiją. Dauguma ES šalių yra numačiusios kompensavimo mechanizmus. Pirmiausia kompensuojama dalis augančios elektros kainos. Taip pat kompensuojamas dujų brangimas.

Kitų ES šalių vyriausybių taikomi kompensavimo mechanizmai skiriasi nuo Lietuvoje taikomų mechanizmų tuo, kad, pirmiausia, Lietuva labai smarkiai pavėlavo. Kitose šalyse tie mechanizmai pradėti taikyti dar šių metų vasario mėn. O mūsų vyriausybė tik gegužės mėn. priėmė sprendimus. „Ignitis“ nuostolių kompensavimo mechanizmas įsijungė tik nuo liepos 1 d. Nesuprantu, kas lėmė tokį vėlavimą – ar nenoras ką nors daryti, ar nesugebėjimas.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)