Į finalą galima buvo patekti atrankoje įveikus kvalifikacinį normatyvą – 63,50 m arba pagal geriausią rezultatą patekus tarp 12 atrankos dalyvių.

I. Zarankaitė pirmuoju bandymu diską numetė 55,22 m, antruoju – 55.66 m, o trečiuoju – 56,85 m. Bendroje įskaitoje lietuvė liko 14-oje vietoje. Iki finalo jai pritrūko vos 20 cm.

Lietuvės asmeninis rekordas yra 62,08 m, o šį sezoną ji diską toliausiai skraidino 59,92 m.

„Tiesiog visą sezoną diskas neskrenda. Jaučiausi gerai, bet nežinau kodėl taip. Lyg ir viskas gerai – yra greitis ir technika, turėtų diskas skristi apie 60 m, bet nežinau kas“, – tęsė Lietuvos čempionė.

Prieš paskutinį bandymą Miuncheno olimpiniame stadione pakilęs vėjas įpūtė vilties lietuvei: „Galvojau, gal pagausiu, bet trūko kažko. Nežinau, net ką pasakyti. Tikėjausi daug geresnio rezultato. Prieš 10 metų tiek mečiau, tai iš tikrųjų liūdna. Gaila, kad kad nepakliuvau į finalą. Dabar ruošiuosi kitam sezonui.“

Toliausiai įrankį atrankoje metė kroatė Sandra Perkovič – 65,94 m.

Į 1500 m bėgimo finalą pirmadienį nepavyko prasibrauti ir 28-erių Simui Bertašiui. Lietuvis antrajame bėgime distanciją įveikė 9-as. Jis distanciją įveikė per 3 min. 40,19 sek.

„Pats bėgimas man parankus. Jei būčiau savo standartinėje formoje, kai galiu lėčiau pradėti ir atlaikyti finišo spurtą, galėčiau pakovoti dėl geresnės vietos, bet šis sezonas nesiklosto gerai. Treniruotėse skraidžiau aukščiau nei bet kada, bet varžybose žemiau nei bet kada taip pat. Pernai bėgau 3 min. 37 sek. ir galvojau, kad galiu daug greičiau. Šie metai susiklostė taip, kad man kol kas misija neįmanoma išbėgti iš 3 min. 40 sek. Tai su tokiu rezultatu apie jokį finalą svajoti negaliu“, – nusiminęs kalbėjo atletas.

Į finalą pateko keturi greičiausi dviejų bėgimų dalyviai ir keturi geriausią rezultatą abiejuose bėgimuose pademonstravę atletai. Bendroje įskaitoje lietuvis liko 15-as.

S. Bertašiaus asmeninis 1500 m bėgimo rekordas – 3 min. 37,38 sek. Šį sezoną jo geriausias rezultatas yra 3 min. 38,32 sek.

Prieš ketverius metus Berlyne vykusiame Europos čempionate S. Bertašius buvo šeštas. „Kas nuo to laiko pasikeitė? Šiek tiek senstelėjau. Gal Berlyne buvo tokia mirtina kombinacija „jaunas ir kvailas“, nebuvo spaudimo ir supratimo, ką darau. Tik vėliau, po metų ar dviejų, suvokiau, kad aš šeštas Europoje. Šiandien tokia situacija, kad net į finalą patekti nepavyksta“.

Šis startas Miunchene užbaigė Simo sezoną. Jis prasitarė, kad ištaisius problemas, galima startuoti daug geriau: „Šioje distancijoje dar ne viską nuveikiau ir turiu potencialą. Žiemą įvykdžiau uždarų patalpų pasaulio čempionato normatyvą, kilstelėjau pasitikėjimą savimi. Gaila, kad vasara susiklostė taip, kad nerodau nieko panašaus.“

Pirmieji iš lietuvių Europos lengvosios atletikos čempionate pirmadienį startavo maratonininkai. Loreta Kančytė užėmė 38-ą vietą, Ignas Brasevičius buvo 57-as, o Remigijus Kančys 42 km 195 m distancijos nebaigė.

Antradienį čempionate kovos keturi lietuviai:

9.30 val. prasidės vyrų 35 km sportinis ėjimas (Arturas Mastianica).

10.50 val. šuolio į tolį kvalifikacinės varžybos (Jogailė Petrokaitė). Normatyvas – 6.75 m.

14.08 val. 400 m bėgimo antras pusfinalis (Modesta Morauskaitė). Vietos finale – 2Q+2q.

19.35 val. šuolio į aukštį kvalifikacinės varžybos (Juozas Baikštys). Normatyvas – 2.28 m.


Rugpjūčio 15-21 dienomis Miunchene (Vokietija) vyksiančiame Europos lengvosios atletikos čempionate Lietuvai atstovauja 19 sportininkų. Prieš ketverius metus Berlyne vykusios pirmenybės lietuviams tapo sėkmingiausiomis istorijoje.

Praėjusiame Europos čempionate į geriausiųjų šešetukus prasibrovė net septyni lietuviai: auksu pasidabino A.Gudžius, bronza – L.Jasiūnaitė, ketvirtas vietas užėmė ėjikė Brigita Virbalytė ir šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė, ėjikė Živilė Vaiciukevičiūtė finišavo penkta, o bėgikai Agnė Šerkšnienė ir Simas Bertašius šeštas pozicijas užėmė atitinkamai 400 m bei 1500 m rungtyse.

Lietuvos komanda Miunchene:

  • Andrius Gudžius (disko metimas)
  • Mykolas Alekna (disko metimas)
  • Liveta Jasiūnaitė (ieties metimas)
  • Modesta Morauskaitė (400 m)
  • Loreta Kančytė (maratonas)
  • Artur Mastianica (20 km sportinis ėjimas, 35 km sportinis ėjimas)
  • Marius Žiūkas (20 km sportinis ėjimas)
  • Juozas Baikštys (šuoliai į aukštį)
  • Jogailė Petrokaitė (šuoliai į tolį)
  • Aina Grikšaitė (trišuolis)
  • Dovilė Kilty (trišuolis)
  • Ieva Zarankaitė (disko metimas)
  • Urtė Baikštytė (šuoliai į aukštį)
  • Gediminas Truskauskas (200 m)
  • Greta Karinauskaitė (3000 m kliūtinis bėgimas)
  • Gabija Galvydytė (800 m)
  • Simas Bertašius (1500 m)
  • Ignas Brasevičius (maratonas)
  • Remigijus Kančys (maratonas)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją