„Savo paskutinį milijoną skyriau savo reabilitacijai, nes iš 500 mln. JAV dolerių, kuriuos uždirbau bokse, nieko neliko, – tinklalaidėje „The Pivot“ pasakojo Geležinis Mike'as. – Viskas atiteko mano moterims. Tai truko 15-16 metų. Tuomet atrodė, kad turiu kalną turtų, tačiau viso to jau nebėra.“

Buvusi sunkaus svorio kategorijos bokso žvaigždė pripažino, kad to įspūdingos pinigų sumos nematys ir aštuoni jo vaikai.

„Ką aš jiems paliksiu? Pamoką, kad reikia sunkiai dirbti ir daug melstis. Pinigai jiems nepadės, netgi atvirkščiai – pakenks, nes jie taip neišmoks už save pakovoti, įveikti iššūkius ir sunkiai dirbti“, – kalbėjo jis.

Žinoma, visi mes vieną dieną mirsime. Kai pasižiūriu į veidrodį, pamatau dėmes ant savo veido, sakau: „Vau, mano diena išties artėja, ji jau arti“
Mike'as Tysonas

Kalbėdamas apie pinigus prestižiniam leidiniui „Sports Illustrated“ buvęs boksininkas aiškino, kad net ir dabar, kai nieko neturi, pinigai jam nieko nereiškia.

„Visuomet sakau žmonėms, kad pinigai nepadarys jų laimingais. Kai turi daug pinigų, negali tikėtis, kad kažkas nuoširdžiai tave mylės. Kaip prisipažinti žmogui, turinčiame 500 mln. JAV dolerių, kad jį myli? – sakė jis. – Tai yra tik klaidingas saugumo jausmas. Tikiesi, kad nieko nenutiks, niekas tau negresia. Negalvoji, kad bankai gali žlugti. Viliesi, kad esi nepažeidžiamas, kai turi daug pinigų, bet tai – netiesa. Todėl visuomet sakau, kad pinigai sukelia klaidingą saugumo jausmą.“

Kažkada ringę neįtikėtina jėga varžovus triuškinęs Geležinis Mike'as dabar vis dažniau kalba ir apie mirtį. Jis įsitikinęs, kad jam šioje žemėje laiko liko jau nedaug.

„Žinoma, visi mes vieną dieną mirsime. Kai pasižiūriu į veidrodį, pamatau dėmes ant savo veido, sakau: „Vau, mano diena išties artėja, ji jau arti“, – „Sports Illustrated“ kalbėjo bokso legenda.

M. Tysonas pasaulio sunkaus svorio bokso čempionu buvo nuo 1987 iki 1990 metų. Būdamas 20 metų, 4 mėnesių ir 22 dienų amžiaus jis tebėra jauniausias istorijoje boksininkas, laimėjęs pasaulio sunkaus svorio čempiono diržą.

Per savo karjerą jis 19 dvikovų laimėjo nokautu, iš jų 12 – pirmajame raunde. Vienu didžiausių nusivylimų sporto istorijoje yra laikoma Geležinio Mike'o dvikova su Busteriu Douglasu, kuris, būdamas dvikovos autsaideris, 1990 metais jį nokautavo.

Iš viso per karjerą jis turėjo 58 kovas, iš kurių laimėjo 50, pralaimėjo 6. Penkiskart žvaigždė pralaimėjo nokautu, o kartą – dėl diskvalifikacijos, kuomet skandalingai nukando Evanderio Holyfieldo dešinės ausies galiuką.

M. Tysoną gyvenime nuolat lydėjo skandalai. Bene didžiausias – 1992 metais išprievartavimo byla, pagal kurią boksininkas buvo nuteistas 6 metams kalėjimo, tačiau už gerą elgesį paleistas į laisvę po trejų metų.

2005 metais karjerą baigęs boksininkas tęsė skandalingą gyvenimą, kuriame sukosi moterys, narkotikai, reabilitacijos ir bankrotai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)