Nuo antradienio popietės per vadinamąjį Landiro gaisrą išdegė dar 6 tūkst. hektarų pušyno, teko evakuoti apie 3 800 žmonių“, – sakoma Žirondos regiono pareigūnų pranešime.

Gaisras labai smarkus ir išplito į piečiau esantį Landų departamentą, kuriame yra Gaskonės Landų regioninis parkas, pranešė prefektūra.

Niekas nebuvo sužeistas pajūrio zonoje, pritraukiančioje didžiules vasaros turistų minias, tačiau netoli vieno kaimo ugnis sunaikino 16 namų. Prefektūra perspėjo, kad ugnis plinta A63 greitkelio, pagrindinės arterijos, jungiančios Bordo su Ispanija, link. Greitis greitkeliu ribojamas iki 90 kilometrų per valandą, jei kartais dūmai sumažintų matomumą, o gaisrui paūmėjus jis gali būti visiškai uždarytas.

Liepą įsiplieskęs Landiro gaisras buvo didžiausias iš kelių, šiais metais siautėjusių pietvakarių Prancūzijoje, regioną kamuoja rekordinė sausra ir karščio bangos. Kai kuriuos gaisrus sukėlė padegėjai. Iš pradžių pareigūnai įtarė nusikalstamą Landiro gaisro kilmę, bet vėliau dėl įrodymų trūkumo policija paleido įtariamąjį.

Įvykio vietoje dirba apie 500 ugniagesių, pasitelkti vandenį mėtantys lėktuvai.

Landiro gaisras ir kitas didelis gaisras netoli Arkašono sunaikino 21 tūkst. hektarų plotą ir privertė evakuoti daugiau nei 36 tūkst. žmonių, kol buvo suvaldyti, bet ne visiškai užgesinti.

Vakarų Prancūzijoje netoli Anžė ir Le Mano kilęs miško gaisras nuo pirmadienio išdegino 1 200 hektarų, su liepsnomis kovoja beveik 400 ugniagesių. Regioninis gaisrų gesinimo koordinavimo centras įtaria, kad dėl kai kurių „neįtikėtinų gaisro pliūpsnių“ kalti padegėjai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją