„Mes galime save įtikinėti tuo, kokios dvasingos asmenybės esame, tačiau visų gyvų būtybių pagrindinis tikslas yra pasidauginti. Būtent dėl šios priežasties vyrai labai skaudžiai išgyvena erekcijos disfunkciją (ED). Pasąmoningai jie tarsi suvokia, kad netekę erekcijos ir negalėdami daugintis jie nebegali savęs vadinti vyrais. Giliai viduje jie tarsi tampa belyčiais. 

Su panašiais jausmais susiduria moterys, kurios nesusilaukia vaikų. Jos išgyvena labai stiprų gamtos šauksmą pastoti ir pagimdyti vaiką, tačiau negalėdamos to padaryti pradeda labai stipriai dėl to išgyventi. 

Beveik nėra vyro, kuris nebūtų kažkuriuo gyvenimo periodu susidūręs su erekcijos sutrikimais. Pavargęs, nėra noro, rūpesčiai darbe, tačiau žmona ar draugė nori. 

Mano amžiuje apie 30–40 procentų vyrų jau susiduria su erekcijos sutrikimais. Ir čia jau priklauso nuo to, kaip vyras į tai sureaguos. Vieni numoja į tai ranka ir galvoja, kad kitą kartą bus gerai, o kiti papuola į uždarą psichologinių problemų ratą iš kuriuo išsivaduoti būna be galo sunku“, – pastebėjo gydytojas urologas, seksologas Marius Anglickis.

Su juo aptarėme erekcijos sutrikimo priežastis ir gydymo būdus, tarp jų ir liaudiškus, kurie kartais nuskamba tiesiog gluminančiai. Be to, aiškinomės, ar šią problemą gali padėti spręsti tam tikrų maisto produktų įtraukimas į valgiaraštį. Pasirodo, kad taip – kai kurie maisto produktai išties gerina erekciją ir spermos kokybę. Bet apie viską iš pradžių.

Pirmasis pagalbos šauksmas

Gydytojas M. Anglickis portalui „Delfi“ sakė, kad sulig vyresniu vyrų amžiumi erekcijos sutrikimų daugėja – tai natūralu: „Sulaukus 60–70 metų jau beveik 80  procentų vyrų susiduria su erekcijos disfunkcija. Tačiau vyrams nesvarbu amžius. Visi jie nori jaustis jauni ir mėgautis gyvenimu. 

Vyriausias vyras, kuriam su kolegomis Belgijoje dėjau varpos implantą, buvo 85 metų. Tai rodo, kad vyrams seksualinė sveikata yra be galo svarbi ir jie daro viską, kad tas problemas išspręstų“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją