117 iš 200 skelbimų darbdaviai ieškojo valytojų/ patalpų tvarkytojų. Didžiausią atlygį už valytojo darbą siūlo įmonė „Epsilon LT“, ieškanti vyr. valytojo (-s) ir žadanti 1196 eurų per mėnesį neatskaičius mokesčių. 1100 eurų per mėnesį neatskaičius mokesčių siūlo įmonė „Kautra“ už autobusų salonų ir patalpų valymą. Į šią darbo vietą gali pretenduoti ir ukrainiečiai.

Vienas dažniausiai darbo vietą siūlančių darbdavių – valymo paslaugų įmonė „Ainava“. Įmonė per pirmas tris mėnesio dienas įkėlė 31 darbo skelbimą. Remiantis Užimtumo tarnybos portalo duomenimis, geriausiai apmokamas įmonės siūlomas darbas – automobilių plovėjas, už šias pareigas žadama nuo 1100 eurų per mėnesį neatskaičius mokesčių. Įmonės siūlomų atlyginimų vidurkis bene didžiausias valymo sektoriuje.

Pasak „Ainavos“ personalo skyriaus vadovės Viktorijos, į skelbimus reaguojančių kandidatų skaičius skiriasi priklausomai nuo darbo sudėtingumo, lokacijos, valymo dažnumo, siūlomo darbo etato ir panašiai, tačiau pretenduojančių atsiranda į visas darbo vietas. Potencialiems darbuotojams taikoma atranka, kurios vienas pagrindinių kriterijų – patirtis, kuri yra reikšminga atliekant darbą kokybiškai ir tenkinant klientų poreikius. Tačiau kai kuriems projektams įmonė įdarbina bei apmoko ir patirties neturinčius. Įsidarbinusiems, priklausomai nuo pareigų, įmonė siūlo augimo perspektyvas – plėsti žinias, kompetencijas, susipažinti su kokybės vadavo amatu ir pan.

Didžiausią atlygį nagrinėtoje kategorijoje siūlo įmonė „Opus album“, kurios pagrindinės veiklos sritys – marmuro ir akmens paviršių atnaujinimas ir valymo paslaugos. Įsidarbinusiems įmonė žada preliminariai 1700 eurų per mėnesį neatskaičius mokesčių.

Pasak „Opus album“ direktoriaus Artūro Drakšto, nors siūlomas atlygis nemažas, į savaitę paskambina tik pora žmonių, tačiau ir jiems taikoma didelė atranka, nes darbai sudėtingi ir reikalaujantys įdirbio.

„Pagrindinis kriterijus – darbą atlikti kokybiškai. Žinias, informaciją mes darbuotojui suteikiame, tačiau tai yra ilgas procesas. Norint darbą atlikti kokybiškai reikia iki pusės metų mokytis,“ – sako įmonės direktorius.

Remiantis Užimtumo tarnybos portalo duomenimis, viso šalyje yra 10716 laisvų darbo vietų, iš kurių 2425 nereikia kvalifikacijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją