Toliau nagrinėjama kaip Baltijos šalyse veikiantis finansinių paslaugų teikėjas ESTO palengvina kredito linijos aktyvavimą ir kaip kredito limitas, atsakingai naudojant, gali padėti vartotojams kontroliuoti savo išlaidas.

Kas tai yra ESTO kredito linija?

ESTO kredito linijos privalumas, lyginant su smulkiomis vartojimo paskolomis ar greitaisiais kreditais, yra suteikiamas virtualus pinigų limitas iš kurio galima pasiimti pinigų, pervedant juos į savo asmeninę banko sąskaitą, tik tiek, kiek reikia. Galima sakyti, kad kredito linija yra kitų, visiems puikiai žinomų, finansinių paslaugų mišinys:


smulkios vartojimo paskolos, nes sąlygos yra panašios;
kreditinės kortelės, nes kredito linija veikia panašiu principu;
pirkimas išsimokėtinai, nes nurodytas palūkanas ir paskolą pagal sutartį reikia grąžinti tik nuo pasiskolintos pinigų sumos.

Kaip veikia ESTO kredito linija?

Didžiausias ESTO kredito linijos privalumas yra tas, kad ją galima aktyvuoti vos per vieną minutę ir iškart pradėti naudotis suteiktu kredito limitu.

„Dėl to kredito linija yra patogus ir dinamiškas sprendimas klientams. Greitis taip pat yra svarbus – pinigus galima pervesti į sąskaitą vos vienu klavišo paspaudimu,“ aiškina „ESTO” Estijos regiono vadovas Martin Ustaal.

Kredito linija suteikiama jį aktyvavusiam asmeniui ir kredito limito dydis priklauso nuo pareiškėjo pajamų bei jau turimų įsipareigojimų dydžio. Suteiktą kredito limitą galima panaudoti bet kada ir tiek kartų, kiek reikia. Palūkanos mokamos tik už tą limito dalį, kuria pasinaudojate.

Pavyzdžiui, jeigu yra suteikiamas 2000 eurų kredito linijos limitas, tačiau Jūs panaudojate tik 1000 eurų iš jo, mokėtinos įmokos ir palūkanos skaičiuojamos tik nuo šios panaudotos sumos. Jei iš limito pasiimsite dar 500 eurų, atitinkamai didės bendra mokėtina mėnesinė įmoka.

Kokie yra ESTO kredito linijos privalumai?

ESTO kredito linija skiriasi nuo kitų visų pirma tuo, kad ESTO - tai atskira ekosistema, vienijanti skirtingus mokėjimo būdus. Kitaip tariant - apjungiami kredito linija, išskirtiniai partnerių pasiūlymai, pirkimas išsimokėtinai, o visa tai yra valdoma vienoje aplinkoje.

25000 klientų per dieną

Pasak pono M. Ustaal, vien tik Estijoje kasdien besinaudojančiųjų ESTO kredito linija klientų skaičius jau perkopė 25000 ir šis skaičius nuolat auga. Kredito limitai yra asmeniniai, t. y., apskaičiuojami pagal kiekvieno asmens finansinę padėtį, tačiau dažniausiai suteikiami limitai svyruoja tarp 2000 ir 4000 eurų.

Galimybė naudotis ESTO partnerių pasiūlymais


Atsakingai naudojantis kredito linija, galite sau leisti pasinaudoti keliais išskirtiniais partnerių pasiūlymais vienu metu. Patogu yra tai, kad kiekvieną mėnesį atliksite tik vieną mokėjimą, taip padengiant įmokas už kelis pirkinius vienu metu - nereikia jaudintis, kad galite pamiršti atlikti įmoką už vieną ar kitą pirkimo išsimokėtinai sutartį. O atsiradus galimybei, anksčiau laiko padengsite panaudotą kredito limito dalį taip sutaupydami palūkanų ir mažiau permokėdami.

Šiandien ESTO gali pasiūlyti vieną didžiausią įvairių atsiskaitymo sprendimų platformą Baltijos regione, o jos partnerių tinklas jau vienija daugiau kaip 2000 pardavėjų bei 200 000 aktyvių pirkėjų.

Pasak pono M. Ustaal, keli dideli ir gerai žinomi prekių ženklai Baltijos šalyse jau suteikia išskirtinius atsiskaitymo būdus su ESTO. Tarp tokių partnerių yra ne tik „Kaup24“, bet ir „Valge Klaar“, „Goldtime“, „Bigbox“, „Elkor“, „Expert“, „Shoppa.ee“, „Rademar“, „Sportland“, „Tradehouse“, „Home4you“, „Sotk“, „Asko“ ir daugelis kitų įmonių.

ESTO - tai Estijoje įkurta, finansines paslaugas teikianti įmonė, veiklą vykdanti nuo 2017 metų. Įmonės įkūrimo priežastis - siekis patenkinti augantį poreikį naujos kartos mokėjimo sprendimams, tenkinančius tiek kliento, tiek ir pardavėjo poreikius.

*Pirkimas išsimokėtinai yra atsakingas ir su prievolėmis susijęs finansinis sprendimas, todėl prieš pirkdami rekomenduojame įsivertinti savo galimybes laiku sumokėti įmokas ir, jeigu reikia, pasikonsultuoti su ESTO UAB specialistais.

Galimų pirkimo išsimokėtinai sąlygų pavyzdys: skolinantis 450 eurų, vartojimo kredito sutartį sudarant 18 mėnesių, metinė palūkanų norma – 14,9 proc., mėnesio įmoka – 30,83 eurai, sutarties sudarymo mokestis – 0 eurų, bendros vartojimo kredito kainos metinė norma – 31,47 proc., bendra vartojimo kredito gavėjo mokama suma – 554,94 eurų. Sąlygos gali kisti atlikus Jūsų kreditingumo vertinimą ar pasirinkus kitą sumą, terminą ar ESTO produktą.