Rusijos kariuomenė vis dažniau permetinėja karius ir karinę techniką į Chersono ir Zaporižės sritis, pablogindama savo galimybes užimti Slovjansko ir Siversko miestus, kurių, regis, jau atsisakė. Taip pat Rusija iš kitų Ukrainos regionų į Krymą permetinėja karinę techniką, pavyzdžiui, artileriją ir aviaciją.

Anksčiau Rusijos ginkluotosios pajėgos jau stabdė puolimą Charkivo ir pietinės ašies kryptimis arba iš ten traukėsi, kad visą dėmesį sutelktų į Luhansko srities užgrobimą, bet tada jie taip elgėsi savo nuožiūra, atsižvelgdami į besikeičiančius vadovybės prioritetus.

Užtat dabar, rašo karo analitikai, Rusijos pajėgos, regis, reaguoja į Ukrainos kontrpuolimo Chersono srityje grėsmę, o ne sąmoningai renkasi, kokiems tikslams pasiekti derėtų sukoncentruoti pastangas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją