Dabar abiejų roko kolektyvų gyvenimuose – svarbūs pokyčiai ir branda stiliuje, emocijose bei muzikinėse temose, kurias jie išrėkia įvairiose scenose – nuo „Devilstone“ iki neseniai Lukiškių kalėjime vykusio „8 Festival“. „McLoud“, pasak lyderio Luko Malinausko, savo dainomis lig šiol tyrė mumyse ir aplink mus egzistuojančią agresiją, o dabar pasiruošę tirti meilę kaip agresijos formą. Sako, kad jie pasiruošę ir panašu, jog publika jaučiasi taip pat, rašoma pranešime spaudai.

„AKLI“ dinamika taip pat nepastebimai auga. Jei seniau pirmieji du albumai buvo įrašyti tik vokalisto Kristijono Valančiaus, dabar grupės kūrybiniame procese dalyvauja visi trys grupės nariai, kurie kartu įrašinėja albumą ir tuoj pristatys šviežią singlą. „Taip „AKLŲ“ kūryboje atsiranda papildomo gylio. Labai tuo džiaugiuosi, nes skambame geriau nei bet kada“, – pasakoja K. Valančius.

Per šiuos metus, kaip patys sako, labai patobulėjo kaip gyva grupė ir vis laisviau jaučiasi ant bet kurios scenos: „Kartu su ta laisve ateina pasitikėjimas savimi, o koncertai vis gerėja.“

Bendras pasirodymas Lukiškių kalėjime bus pirma tokia bendra patirtis šioms grupėms. Nors pernai „AKLI“ čia surengė gerą vasaros pasirodymą, o pavasarį išbandė ir intymų, akustinį formatą Šv. Mikalojaus Stebukladario cerkvėje. „McLoud“ kalėjime dar negrojo, bet grupės lyderis L. Malinauskas jau spėjo išbandyti konstrukcijų tvirtumą kolegų „Timid Kooky“ ir „EGOMAŠINA“ pasirodyme praėjusią vasarą ir papuošti „8 Festival“ pagrindinį plakatą.

Dabar jie patys pilnu sąstatu pirmą kartą lips ant scenos. „Lukiškių kalėjimo sienos prisigėrusios daug pykčio. Ir tai yra labai gerai: parodysim, kaip tą pyktį paverst meile“, – komentuoja „McLoud“ vokalistas.

„Šis koncertas Lukiškių kalėjime kartu su McLoud turėtų būt visiškai nurautas. Labai mylim savo kolegas ir džiaugiamės, kad galėsim dalintis scena“, – prideda „AKLI“ komanda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją