„Better Piggies Rescue“ gelbėjimo operacijų vadovas Dwightas Dixonas sako pastebėjęs vieną negerą tendenciją – karantino metu žmonės noriai pirkosi paršiukus, bet jiems ūgtelėjus suprato, kad pasirūpinti kiaule pernelyg sudėtinga. D. Dixono teigimu, dauguma veisėjų, vykdami prekybą, piktnaudžiauja pavadinimu „miniatiūriniai paršeliai“ ir pirkėjus apgaudinėja.

„Better Piggies Rescue“ gelbėjimo operacijų vadovas Dwightas Dixonas: „Dauguma žmonių nepasidomi, ką ketina įsigyti, nesuvokia, kokią atsakomybę teks prisiimti. Tai ne katės ar šunys. Dauguma to nesupranta, nes veisėjai pavadina miniatiūriniais paršeliais ar dar įmantriau. Taip, gal jos ir neužauga tokio dydžio kaip įprastinės kiaulės, bet jos tikrai užauga didesnės, nei žadėta“.

„Better Piggies“ prieglauda per dieną sulaukia nuo trijų iki penkių prašymų priimti naują gyventoją.

„Better Piggies Rescue“ gelbėjimo operacijų vadovas Dwightas Dixonas: „Man gyvūnai priimtinesni nei žmonės. Labai myliu gyvūnus, taigi man tikrai svarbu, ką darau. Dar viena priežastis, kodėl prieglauda tokia svarbi, yra tai, kad šie gyvūnai negali apsiginti, jie negali už save pastovėti. Jie neturi tokių teisių, kaip naminiai gyvūnai, pavyzdžiui, tie patys šunys ar katės. Daug žmonių nesupranta, kad neprižiūrėti kiaulės ar ją skriausti yra tas pats, kaip per karščius automobilyje palikti šunį. Tik pastaruoju atveju visi ima piktintis. Kiaulės niekam nerūpi, savo namų kieme gali savo malonumui įsirengti skerdyklą, ir visiems bus nusispjauti“.

D. Dixonas įsitikinęs, kad susidomėjimas prieglaudos paslaugomis auga ir dėl didėjančios infliacijos, dėl kurios rūpinimas kiaule drastiškai brangsta.

„Better Piggies Rescue“ gelbėjimo operacijų vadovas Dwightas Dixonas: „Infliacija ir su tuo susijusios bėdos, be jokios abejonės, mums labai aktualios. Viskas brangsta, taip pat ir gyvūnų bei galvijų išlaikymas bei priežiūra. Prieš pusantrų metų vienas maišas ėdalo, o jų per dieną reikia mažiausiai trijų, kainavo maždaug 21 dolerį. Dabar jis kainuoja jau virš 30 dolerių. Suprantu tuos, kuriems ir taip sunku sudurti galą su galu, o dar reikia išmaitinti vieną ar du gyvūnus. Infliacija daro juodą darbą“.