Į vieną šiauriausių Europos futbolo taškų atvykę žalgiriečiai neslėpė savo ambicijų. Jie kalbėjo, kad gal trečias kartas nemeluos: pernai varžovams nusilenkta bendru rezultatu 2:3, o užpernai – 1:3. Deja, jau pirmoji dvikova Budės „Aspmyra“ stadione nubraukė žalgiriečių viltis.

Rungtynių eiga:

„Žalgirio“ puolėjas Mathiasa Oyewusi vos nesukūrė sensacijos, kai pirmą žaidimo minutę vos neįmušė įvarčio – kamuolys pataikė į varžovų vartų skersinį.

Edvinas Gertmonas per kitas 10 minučių užtikrintai žaidė neutralizuodamas pavojingus aikštės šeimininkų smūgius.

19-ą min. „Glimt“ atliko pirmąjį keitimą – gynybos grandyje vietoje Brede Moe į aikštę žengė Isakas Amundsenas.

33-ą min. aikštės teisėjas po VAR peržiūros skyrė 11 m baudinį. Pastarąjį realizavo Hugo Vetlesenas ir „Glimt“ išsiveržė į priekį 1:0. Geltonąją kortelę už baudos aikštelėje pargriautą varžovą gavo Joelis Bopesu.

Aikštės šeimininkai po trijų minučių padvigubino savo persvarą – po preciziško perdavimo pro kelis Lietuvos čempionus Amahlis Pellegrino liko vienas prieš E. Gertmaną ir nesunkiai pasiuntė kamuolį į „Žalgirio“ vartų tinklą (2:0).

Už grubų žaidimą prieš savo akis 41-ą min. geltonąją kortelę išvydo žalgirietis Fabianas Ourega. Po pirmo kėlinio Lietuvos čempionai atsilieka 0:2.

Vos prasidėjus antrajame kėliniui „Žalgiris“ vėl turėjo puikią progą atidaryti savo įvarčių sąskaitą, tačiau F. Ourega pataikė į savo komandos draugą.

M. Oyewusi norėjo pabėgti į kontrataką, tačiau buvo pargriautas aikštės viduryje, o teisėjas 52-ą min. nedvejodamas parodė aikštė šeimininkų žaidėjui Brice'ui Wembangomo geltonąją kortelę.

58-ą min. grubiai gynyboje suklydę žalgiriečiai leido „Glimt“ futbolininkams pelnyti trečią įvartį. Aikštės šeimininkų komandoje pasižymėjo naujokas Lars-Jorgenas Salvesenas (3:0).

"Glimt" - "Žalgiris"

Budės ekipa ėmė siautėti. Praėjus vos trims minutėms galva įvartį pelnė Marius Hoibratenas ir „Glimt“ jau įgijo triuškinančią persvarą 4:0.

64-ą min. aikštės šeimininkai turėjo progą pelnyti penktą įvartį, tačiau Joelis Mugisha pataikė į vartų virpstą. Žalgiriečių strategas V. Čeburinas į aikštę išleido du lietuvius Saulių Mikoliūną ir Donatą Kazlauską.

Savo ruožtu visiškai pasimetusių Lietuvos čempionų vartus norvegų klubo atstovai ėmė tiesiog bombarduoti smūgiais, o nuo įvarčio gelbėjo arba E. Gertmanas, arba sėkmė.

77-ą min. po ilgos pertraukos pavojingai į „Glimt“ vartus smūgiavo Oliveris Buffas. Deja, kamuolys pataikė tiesiai į vartininką.

Paskutinę pridėto laiko minutę be jokio svečių pasipriešinimo pabėgęs Runaras Espejordas pakėlė vietos sirgalių nuotaiką uždėdamas vyšnią ant torto - padovanodamas penktą įvartį aikštės šeimininkams.

„Glimt“ 5 – 0 „Žalgiris“

33' [1 – 0] Hugo Vetlesenas (11 m baud.)
36' [2 – 0] Amahlis Pellegrino

58' [3 – 0] Lars-Jorgenas Salvesenas
61' [4 – 0] Marius Hoibratenas
90+3' [5 – 0] Runaras Espejordas

„Žalgirio“ starto sudėtis: Oliveira, Oyewuslas, Ourega, Miičkovičius, Gorobsovas, Buffas, Mamičius, Ljublsavljevičius, Paveličius, Bopesu, Gertmonas.

"Glimt" - "Žalgiris". Rungtynių statistika.

Švedijos čempioną „Malmo“ (1:0 ir 2:0) eliminavęs ir į UEFA Čempionų lygos atrankos trečiąjį etapą patekęs „Žalgiris“ jau užsitikrino mažiausiai žaidimą UEFA Konferencijų lygos grupių etape ir 2,94 milijono eurų premiją.

Tiesa, vilniečių rankose ir kojose – visi šansai kabintis ir į aukštesnio kalibro turnyrus: tą pačią UEFA Čempionų lygą arba UEFA Europos lygą.

Jei žalgiriečiai įveiktų Norvegijos čempionų barjerą, jų UEFA Čempionų lygos atrankoje lauktų paskutinė kliūtis (Razgrado „Ludogorec“ arba Zagrebo „Dinamo“) kelyje į grupių etapą. Savo ruožtu jei nusileistų norvegams, vilniečiai leistųsi pakopa žemiau – į kertinį UEFA Europos lygos atrankos etapą, kuriame su tos pačios poros („Ludogorec“ ir „Dinamo“) poros pralaimėtojais kovotų dėl bilieto į šio turnyro grupių varžybas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)