53-ejų B. Fraseris filme visiškai nepanašus į puikios formos personažus, kuriuos jo gerbėjai prisimena filmuose „Džiunglių karalius“ („George of the Jungle“) ir „Encino žmogus“ („Encino Man“).

Brendan Fraser filme "The Whale"

Pasak „Variety“, „A24“ prodiusuotą filmą režisavo Darrenas Aronofskis.

B. Fraseris vaidina nutukimo kamuojamą vyrą, „bandantį susibendrauti su savo 17-mete dukra“. Anot „IndieWire“, aktorius nutukimo efektui sukurti dėvėjo specialius protezus, tačiau pastaruoju metu ir realiame gyvenime jo išvaizda nebeprimena tos, kuria jis galėdavo didžiuotis savo karjeros pakilimo laikais.

Dramos, kuri sukurta pagal 2012 metais Samuelio D. Hunterio pastatytą pjesę „Banginis“, pasaulinė premjera įvyks 2022 m. Venecijos kino festivalyje. Kol kas nežinoma, kada filmas pasieks kino teatrus.

B. Fraseris apie vaidmenį filme anksčiau kalbėjo duodamas interviu „Unilad“. Jis užsiminė apie „didžiulius ir griozdiškus“ kostiumus bei prognozavo, kad vaidmuo paliks „neišdildomą įspūdį“.

„Tai bus kažkas tokio, ko dar nesate matę. Galiu pasakyti tik tiek. Kostiumai buvo didžiuliai, gremėzdiški ir vientisi. Tikrai nieko panašaus anksčiau nebuvau daręs. Nenoriu apsimesti kukliu, bet [vaidmuo] neabejotinai paliks neišdildomą įspūdį“, – kalbėjo aktorius.

Tai bus pirmasis B. Fraserio atliekamas pagrindinis vaidmuo po beveik 10 metų. Paskutinis filmas, kuriame jis vaidino, buvo 2013 metų trileris „Pabėgimas“ („Breakout“).

Nors pirmiausia išgarsėjo Tarzano parodija filme „Džiunglių karalius“ , B. Fraseris kino ekranus užkariavo suvaidinęs šmaikštųjį Richardą (Richą) O'Connellį filmuose „Mumija“ („Mummy“).

Dabar šis iš dėmesio centro pasitraukęs aktorius išgyvena karjeros renesansą, kurdamas vaidmenis būsimuose filmuose „Mergina šikšnosparnis“ („Batgirl“) ir Martino Scorsesės „Gėlių mėnulio žudikai“ („Killers of the Flower Moon”).

Kino žvaigždė taip pat garsėja draugiškumu su savo gerbėjais. Šių metų pradžioje B. Fraseris pradžiugino vieną gerbėją, kai Kanadoje vykusioje Kalgario parodoje per susitikimą draugiškai su ja susitrenkė kumščiais.

Kita laiminga gerbėja, kalbėdamasi su aktoriumi, jam dėkojo už nuostabią vaikystę, kuri tokia tapo dėl jo filmų.

Tiesa, visada apie karjeros sunkumus atvirai kalbėjusiam B. Fraseriui ne viskas buvo rožėmis klota.

2018 metais aktorius atskleidė, kaip įtakingo Holivudo veikėjo seksualinė prievarta ir kaskadinių triukų atlikimas praktiškai sužlugdė jo karjerą kine.

Aktorius, kuris praėjusio amžiaus paskutiniame dešimtmetyje ir šio tūkstantmečio pradžioje išpopuliarėjo vaidmenimis „Džiunglių karaliuje“ ir „Mumijoje“, interviu GQ papasakojo, kad pastaraisiais metais gaudavo vis mažiau pasiūlymų filmuotis. Įtakos turėjo keli veiksniai, įskaitant sužlugusią santuoką, augantį sveikatos problemų sąrašą ir depresiją.

B. Fraseris šiame interviu pirmą kartą atskleidė, kad 2003 metais prie jo seksualiai priekabiavo tuometinis Holivudo užsienio spaudos asociacijos (HFPA) vadovas Philipas Berkas. Incidentas, anot jo, įvyko viename Beverli Hilso viešbutyje, kuriame jie pietavo.

„Jis kaire ranka sugriebė mano sėdmenį, o vienas iš pirštų nuslydo į tarpvietę. Pajutau, kaip pirštas pradėjo judėti. Pasijutau kaip mažas vaikas. Gerklėje įstrigo gumulas. Maniau, kad apsiverksiu“, – jis sakė žurnalui GQ.

Iškart iš pietų išėjęs B. Fraseris apie tai pasipasakojo tuometinei žmonai Aftonai Smith, bet, baimindamasis gėdos ir galimos žalos karjerai, incidento nepaviešino. Galiausiai jis apie tai pranešė HFPA, tačiau organizacija kaip atsaką pradėjo aktorių retai kviesti į „Auksinių gaublių“‘ apdovanojimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją