Tuo metu VU TSPMI politologas Kęstutis Girnius sako nesantis toks optimistas. „Jei mes kalbame apie amžiną rusą, tai amžinas rusų karys beveik niekada nepasiduodavo. Rusai pralaimi, bet tada atsigauna, taip buvo Suomijoje, taip buvo per Antrąjį pasaulinį karą, neabejoju, kad rusų kariuomenė smarkiai išsekusi, bet kitas klausimas, kiek išsekusi Ukrainos kariuomenė. Ligi šiol tai buvo didžioji paslaptis, Zelenskis visiškai nekalbėdavo, kiek žuvo [karių]“, – kalbėjo K. Girnius.

„Kalbant apie sekinimo strategiją, reikia klausti kokie kariai iš kurios pusės yra nukentėję. Ar elitiniai Ukrainos daliniai, kurie ilgai kovojo rytuose, yra smarkiai sužaloti, ar jų vietas yra perėmę nauji šauktiniai. Ta pati padėtis ir Rusijoje. Jų rimčiausi daliniai yra smarkiai išsekę ir dabar ten į mūšius siunčia vadinamuosius mėgėjus“, – sakė politologas.

Anot jo, V. Zelenskio raginimas per rugpjūčio mėnesį atsiimti Chersoną – keistas ir sunkiai įgyvendinamas.

„Aš manau, kad tai beveik neįmanoma. Nežinau, kodėl jis tai sako, mėgina padrąsinti gyventojus arba karius. Reikia prisiminti, kad rusai jau yra įsitvirtinę Chersone. Reikia prisiminti Mariupolio atvejį. Net jei ukrainiečių kariai būtų veiksmingesni, nematau, kad jie galėtų tą padaryti per mėnesį“, – vertino K. Girnius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)