23 metų vyras iš Baltimorės savaitgalio rytą žygiavo neleistinu taku, lydimas trijų giminaičių, pranešė vietos policija. Taip pat buvo pastebėti du britų turistai, einantys draudžiamu taku.

Po kritimo vyras pranešė tik apie keletą sumušimų ant rankų ir nugaros. Į įvykio vietą atvykę medikai jam suteikė pagalbą, tačiau jis nenorėjo vykti į ligoninę, pranešė policija. Kaip rašoma CBS News, amerikiečių turistas norėjo pasidaryti asmenukę (angl. selfie) šalia kraterio.

CNN skelbia, kad šis takas turi daug įspėjamųjų ženklų, kurie praneša apie pavojus ir draudimą eiti šiuo keliu. Kompanijai dėl pažeistos numatytos tvarkos gresia nemalonumai – svarstoma, ar jiems pateikti kaltinimus dėl įsibrovimo į draudžiamą teritoriją.

Paskutinis Vezuvijaus ugnikalnio išsiveržimas įvyko 1944 m. Vezuvijaus nacionalinio parko tinklalapyje teigiama, kad jis vis dar aktyvus, bet yra ramybės būsenoje.

Aukščiausia kalno viršūnė siekia 1277 metrus (4190 pėdų), o kraterio skersmuo – 450 metrų (1476 pėdų), o gylis – 300 metrų (984 pėdų), rašoma nacionalinio parko svetainėje.

Vezuvijus šimtmečius buvo neveikiantis ugnikalnis, tačiau jis išsiveržė 79 m. po Kristaus gimimo, palaidodamas po pelenais tokius miestus kaip Pompėja, Oplontis ir Stabija.

Pompėja buvo panardinta po 23 pėdų gylio vulkaninių nuolaužų sluoksniu, kuris apsaugojo griuvėsius nuo kenksmingo oro ir klimato poveikio. Nuo tada ji tapo populiaria turistų lankoma vieta, o taip pat turtinga archeologiniais tyrimais.

Parengta pagal CNN.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją