Kare uždirbtus 227 tūkst. rublių (3 816 eur) 41 m. Fanisas Zarifulinas pragėrė. Dabar moteriai tenka pačiai auginti anūkus.

F. Zarifulinas išvyko kariauti balandžio 22 d., du mėnesius dalyvavo rusų karinių pajėgų puolime. Birželio pabaigoje jis grįžo namo.

Žurnalistas iš pradžių susisiekė su F. Zarifulinu, bet jis nesutiko bendrauti. Jo motina Farida sutiko pasikalbėti. Ji sakė, kad po grįžimo iš Ukrainos sūnus tik kartą matėsi su tėvais, jis be perstojo geria.

Motinos teigimu, sūnus vedęs antrą kartą. Pirma žmona irgi turėjo bėdų dėl alkoholio.

„14 m. sūnų ir 15 m. dukterį daugiau aš auginu – ypač kai tėvai neblaivūs. Globos tarnybos net grasino atimti iš jų tėvystės teises, geriau jau tegu jie [anūkai] su manim būna“, – pasakojo 64 m. Farida.

Moteris turi dukterį, kuri dirba auklėtoja vaikų darželyje, o jos vyras – virėjas. Pasak moters, sūnus pasuko klystkeliais.

Farida pasakojimu, teko finansiškai padėti sūnui, kad jis galėtų eiti kariauti į Ukrainą. Visa jos ir sutuoktinio pensija išėjo šioms išlaidoms.

„Teko nupirkti drabužių pamainą, muilo, skutimosi reikmenų, konservų... Žadėjo grįžęs atiduoti pinigus – kur jau, nė kapeikos negrąžino. O dabar, kai turi pinigų, nereikia jam nei tėvo, nei motinos“, – sakė Farida.

Už poros mėnesių karinę tarnybą jos sūnui sumokėjo 227 tūkst. rublių. „Matau visas įplaukas į jo sąskaitą, nes jis nurodė mano telefoną. Sūnus pragėrė ir iššvaistė šituos pinigus per dvi savaites. Dabar jo sąskaitoje – 700 rublių su trupučiu. Vaikams davė gal 10 tūkst. O kai pasigeria, nežino, ką kalba. Taip stipriai mane įžeidė, kad man vis vien – ar jis yra, ar jo nėra“, – teigė moteris.

Motinos teigimu, sūnus anksčiau nevartojo alkoholio, ėmė girtauti po karinės tarnybos Čečėnijoje.

Pasak jos, sūnus vėl ruošiasi į karą, apie tai jai pranešė anūkas.

„Pinigai baigėsi, jų reikia. Jų 13 žmonių gyvena mažame namelyje. Žmonos tėvai, jos sesuo, sesers vaikai ir kiti... Jis, beje, ne visą sumą gavo. Už balandį sumokėjo 22 tūkst., už gegužę – dar 205 tūkst. Pinigus už birželį turi pervesti iki liepos pabaigos. Net galvoju, ar nenuėjus man į banką ir neuždarius sąskaitos. Juk jis turi vaikų. Norint suruošti juos į mokyklą, reikia nemažai pinigų. Ir dar, atrodo, jiems kas mėnesį turi mokėti po 3 tūkst. rublių. Kariniame komisariate reikia užpildyti kažkokius dokumentus. Jį iškvietė, bet jis nenuėjo“, – pasakojo samdomo kareivio motina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)