Turint svarbios informacijos apie galimą Apio buvimo vietą, šeimininkai prašo susisiekti telefono numeriais: 868328888 arba 8678 47144. Suteikusiems naudingos informacijos ar radusiems šeimos narį, šeimininkai žada 1000 eurų atlygį.

„Jei jį kas nors pasisavino veisimo tikslais – žinokite, šuo sterilizuotas. Grąžinkite jį, maldaujame“, – sako šuns šeimininkė Vita.
Labradoras Apis

Ji nurodo, kad šuns paieškoms pasitelktos skirtingos priemonės, tačiau iki šiol jokių žinių apie galimą Apio buvimo vietą šeima nesulaukė. Išieškoti artimiausi miškai, miesteliai bei sodybos, skelbimai išplatinti socialiniuose tinkluose.
„Susisiekėme su kinologais, kurie, deja, padėti mums negali, nes jų šuneliai apmokyti ieškoti žmonių, ne gyvūnų. Bet ačiū jiems už visus patarimus. Prašėme dronų pagalbos, bet, deja, vietovė per miškinga, ir nieko iš aukštai nesimato.
Labradoras Apis

Išdalijome šimtus skelbimų su šuns atvaizdais ir mūsų kontaktais. Miške, skirtingose vietose, išdėliojome rūbus, pledus, kurie jam padėtų užuosti namų kvapą. Tačiau kol kas šuns nei ženklo. Bandysime susisiekti su gyvūnų teises ginančiomis institucijomis, galbūt jos turės informacijos apie Jonavos rajone esančius daugintojus, bandysime ieškoti pas juos“, – sako šuns šeimininkė Vita.