„Norėjau sukurti didžiausią varlių armiją istorijoje, – viename vaizdo įraše sako socialinio tinklo vartotojas, pasivadinęs thinfrog. – Kitais metais sukursiu milžinišką tvenkinį dešimčiai milijonų varlių.“

Varlių armija

Nenuostabu, kad milžiniška mažų varlių masė, kaip pranešama, užėmė „Tik Tok“ vartotojo ir jo kaimyno kiemą, o paskui išplito „po visą apylinkę“.


„Tai privertė mane pakraupti, – „The Guardian“ sakė Arizonoje įsikūrusio ne pelno siekiančio Biologinės įvairovės centro biologė Tierra Curry. – Užuot padėję, šie „Tik Tok“ vartotojai iš tikrųjų kenkia gyvūnams, kuriuos jie paleidžia, ir visiems gyvūnams, esantiems aplinkoje, į kurią juos paleidžia. Jie sukuria ligų ir invazinių rūšių platintojus.“


Tai ne vienintelis žinomas atvejis, kai žmonės nusprendžia įsikišti į gamtos dėsnius ir patys nesuprasdami iš tiesų pakenkia aplinkai. Kitas socialinio tinklo vartotojas centriniame parke išleido 100 mln. boružėlių, o paskui pareiškė, kad jam iškelta byla, ir pabėgo iš šalies. Žinoma, verta prisiminti, kad žmonės istorijas internete kartais tiesiog išgalvoja.

Nereikia nė sakyti, kad ekspertai nėra labai sužavėti paaugliais, niokojančiais jautrias natūralias ekosistemas, ypač jei jais ima sekti kiti. Komentarų skiltyse pilna kitų vartotojų, kurie tokių paskyrų kaip thinfrog kūrėjų klausia, kaip įkurti savo armiją.


BBC laukinės gamtos jūrų biologas Dawoodas Qureshi JK laikraščiui „Metro“ sakė, kad „auginti tiek daug varlių tikrai nėra gerai aplinkai“. Jis pridūrė, kad toks plėšrūnų antplūdis gali apriboti vabzdžių skaičių, o tai gali turėti neigiamos įtakos tokiems svarbiems procesams kaip augalų apdulkinimas.

Specialistai atkreipia dėmesį, kad „Tik Tok“ vartotojai viską daro tik dėl peržiūrų. Vos vienas vaizdo įrašas, tapęs virusiniu vaizdo įrašų dalijimosi platformoje, gali sulaukti dešimčių milijonų peržiūrų, kaip tai nutiko thinfrog atveju.

Vis dėlto būdai, kuriais siekiama gauti daugiau peržiūrų, neturi kenkti aplinkai ir gyvūnams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją