Sostinės Vingio parką sudrebinsiantis renginys „RAP‘o herojai“ yra tik vienas iš šešių miesto muzikos festivalio „Vilnius ORE“ pasirodymų, kurie čia vyks liepos 10-15 dienomis. Festivalyje taip pat išvysime Vaidą Baumilą, Vidą Bareikį, Gjan, grupę „G&G Sindikatas” ir projekto „X Faktoriaus“ finalininkų šou, rašoma organizatorių pranešime spaudai.

Vienas žymiausių „repo herojų“ vakarą pasirodysiančių atlikėjų bus Mesijus, kurio tikrasis vardas Žygimantas Kudirka. Prieš 20 metų karjerą pradėjęs avangardinio repo ir elektroninės muzikos atlikėjas iš kitų reperių išsiskiria savo originaliomis idėjomis bei slemo poezijos sugebėjimais.

„Vilnius ORE“ žiūrovus pasiruošę nustebinti ir Lietuvoje puikiai pažįstamų DJ Mamania, Sania Banginio, Jamos ir DJ Swix naujasis projektas „Freestarz“. Šiam pasirodymui jokių tekstų iš anksto nesiruošianti grupė visus kūrinius laisvu stiliumi („freestyle“) ir improvizuojant.

Scenoje taip pat pasirodys didelę auditoriją repo muzikos mylėtojų gretose turintis Erikas Toruntajevas-Erkė. Jau 10 metų scenoje esantis Erkė šiuo metu gali būti laikomas vienu produktyviausiu „underground“ repo kūrėjų – atlikėjas nuolat leidžia naujus kūrinius, profesionalius vaizdo įrašus ir yra išleidęs keturis albumus.

Be minėtų atlikėjų, pirmadienio vakarą pasirodys ir retai koncertus surengianti grupė „Garazhe Nerūkoma“, jaunosios repo kartos atlikėjas Pijus Opera bei su repo, greimo, „drill“ ir „drum and bass“ muzikos stiliais eksperimentuojantis Kamuza.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją