„Galbūt atėjo metas pagalvoti apie krašto statuso suteikimą regionui, turinčiam mūsų šaliai strateginės reikšmės, ir apie Kaliningrado pervadinimą, atsižvelgiant į šiuolaikines realijas ir savas tradicijas“, – rašo politikas savo „Telegram“ kanale.

Jo teigimu, iš pavadinimo iš karto bus aišku, kad „kalbama apie forpostą kraštiniame vakariniame pasienyje mūsų Tėvynės, kuri tęsiasi nuo Ramiojo vandenyno iki Baltijos“.

S. Mironovas pabrėžė, kad šį klausimą turi spręsti regiono gyventojai.

Dabartinė Kaliningrado sritis išsidėsčiusi dalyje buvusios vokiečių Rytų Prūsijos provincijos.

Po Antrojo pasaulinio karo vykusioje Potsdamo konferencijoje numatyta, kad didesnė regiono dalis įeis į Lenkijos sudėtį, o trečdalis su sostine Kenigsbergu atiteko tuometinei SSRS.

1946 m. miestą pervadino Kaliningradu buvusio SSRS Aukščiausiosios tarybos prezidiumo pirmininko Michailo Kalinino garbei.

Kaip rašo S. Mironovas, iš pradžių Kenigsbergą norėjo pavadinti Baltijsku.

Buvo ir kitokių pavadinimo variantų – Slavgorodas ar Korolevecas, bet „tuo metu mirė M. Kalininas ir miestą pavadino jo vardu“. Baltijsku pavadino Pillau miestą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)