Į pietus nuo Hurgados esančiame Sachl Hašišo rajone „ryklys užpuolė dvi besimaudžiusias moteris“, socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė Egipto aplinkos ministerija ir pridūrė, kad jos abi žuvo.

Pranešime neminima jokių incidento detalių ar informacijos apie aukų tapatybes.

Austrijos naujienų agentūra APA teigė, kad viena iš moterų buvo 68-erių Tirolio regiono gyventoja, atostogavusi Egipte.

Austrijos užsienio reikalų ministerija naujienų agentūrai AFP patvirtino, kad „Egipte žuvo Austrijos pilietė“, tačiau daugiau informacijos nepateikė.

Antros aukos tapatybė dar nepatvirtinta.

Tačiau Raudonosios jūros provincijos gubernatorius Amras Hanafi penktadienį įsakė trims dienoms uždaryti visus šios vietovės paplūdimius po to, kai „turistei iš Austrijos buvo nuplėšta kairė ranka, matyt, per ryklio ataką“.

Penktadienį socialiniuose tinkluose išplito vaizdo įrašas, kurio autentiškumo, datos ir vietos naujienų agentūra AFP negalėjo nepriklausomai patikrinti. Jame matyti, kaip moterį užpuolė ryklys, kai ji buvo netoli kranto, ir kaip aplink ją esantis vanduo nusidažė raudonai.

Ryklys Egipte sudraskė dvi moteris.

Aplinkos ministerija nurodė, kad darbo grupė bando „nustatyti mokslines užpuolimo priežastis ir aplinkybes“, taip pat nustatyti „ryklio elgesio, dėl kurio įvyko incidentas, priežastis“.

Raudonosios jūros kurortai yra populiarūs tarp turistų. Ryklių ten sutinkama dažnai, bet jie retai puola žmones, plaukiojančius leistinose vietose.

2018 metais viename kurorte prie Raudonosios jūros ryklys mirtinai sužalojo čekų turistą. Panaši ataka 2015 metais pareikalavo turisto iš Vokietijos gyvybės.

 Hurgada Egiptas

2010 metais netoli turistų pamėgto Šarm aš Šeicho per penkias dienas ryklys mirtinai sužalojo vieną, o dar keturis turistus apkandžiojo.

Egiptas šiuo metu stengiasi kovoti su augančia infliacija ir valiutos nuvertėjimu.

Šalis labai priklausoma nuo pajamų, gaunamų iš turizmo vietovėse prie Raudonosios jūros, kur atvyksta apie 65 proc. Egiptą aplankančių turistų.

Per pastarąjį dešimtmetį turizmo pramonė patyrė daugybę smūgių, įskaitant 2011 metų revoliuciją, po jos kilusius neramumus ir koronaviruso pandemiją.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją