Planetos reitinge 106-ąją vietą užimantis 32-ejų metų R. Berankis ketvirtajai pasaulio raketei pralaimėjo 4:6, 4:6, 6:4, 3:6. Partija, kurią buvo pertraukęs lietus, truko 3 val. 7 min.

Centriniame Vimbldono korte vykusiame mače R. Berankis prieš ketveriais metais vyresnį varžovą pranašumą įrodė viename – trečiajame mačo sete, laimėjęs jau patį pirmąjį geimą paduodant oponentui.

Pirmuosiuose dviejuose setuose R. Berankis varžovui nusileido beveik identiškai – nors ilgą laiką kovojo kaip lygus su lygiu, atsilikdamas 4-5 lietuvis ėmė apmaudžiai klysti ir pralaimėjo lemiamais tapusius geimus, kuriuose kamuoliuką padavinėjo pats ir galėjo išlyginti rezultatą.

Lemiamu tapęs ketvirtasis setas prasidėjo nuo R. Nadalio „breako“, o vėliau už ūsų ir taip pakankamai pritampytas liūtas atgal nebesidairė. Nors partiją beveik valandai buvo pertraukęs lietus, o kortą teko uždengti stogu, net ir po priverstinės pertraukos ant žolės sugrįžęs Ispanijos tenisininkas dominavo ir žengė į trečiąjį turnyro etapą.

Rafaelis Nadalis ir Ričardas Berankis. Dvikovos statistika.

Jame R. Nadalis žais su 27-erių italu Lorenzo Sonego (ATP-54), kuris antrajame rate 7:6 (7-4), 6:4, 6:4 nugalėjo prancūzą Hugo Gastoną (ATP-66).

Primename, kad R. Berankis pirmajame turnyro rate 3-0 (6:4, 7:5, 6:3) įveikė amerikietį Samą Querrey (ATP-99), o 4-ąją vietą planetos reitinge užimantis R. Nadalis 3-1 (6:4, 6:3, 3:6, 6:4) nugalėjo argentinietį Franciscą Cerundolą (ATP-42).

Iki šiol tarpusavyje R. Berankis ir R. Nadalis buvo žaidę vieną kartą. Šiais metais ATP 250 turnyre Melburne ispanas įveikė lietuvį 6:2, 7:5.

R. Berankis Vimbldono turnyre dalyvavo 11-ą kartą, o antrą varžybų ratą pasiekė ketvirtą sykį karjeroje. Patekdamas į antrą Vimbldono turnyro etapą lietuvis užsitikrino apie 90,5 tūkst. eurų.

2022 metų Vimbldono turnyro prizinį fondą sudaro 47 mln. eurų.

I setas - 0-1

Burtus laimėjęs R. Berankis nusprendė, kad pirmasis šioje partijoje padavimą atliks jo varžovas. Setas prasidėjo visiškai lygia kova, tenisininkams laimint savo pačių paduodamus geimus (4-5). Visgi tuomet R. Berankis paduodamas padarė apmaudžią dvigubą klaidą, paleido iniciatyvą iš savo rankų, pralaimėjo geimą ir automatiškai visą setą, užtrukusį 44 min. – 4:6.

II setas - 0-2

Antrojo seto pradžioje abu tenisininkai pasikeitė laimėtais geimais, tačiau trečiajame, paduodant R. Nadaliui, įvyko persilaužimas. Lietuvis sugebėjo laimėti geimą kamuoliuką paduodant varžovui ir sete išsiveržti į priekį (2-1). Visgi ilgai išsaugoti pranašumo nepavyko. Šeštąjį geimą paduodant Ričardui laimėjo ispanas, taip atstatydamas pusiausvyrą (3:3).

Deja, antrame sete R. Berankį išliko identiška nesėkmė kaip ir pirmame. Atsilikdamas 4-5 R. Berankis turėjo galimybę išlyginti rezultatą savo padavimais, tačiau vėl pralaimėjo dešimtąjį geimą ir automatiškai – visą setą, užtrukusį 53 min. (4:6).

III setas - 1-2

Trečiasis setas prasidėjo nuo nemalonaus siurprizo Ispanijos žvaigždei. R. Berankis tolimais kirčiais užvaikė varžovą ir laimėjo „break“ geimą varžovui paduodant (1:0). Netrukus Ričardas pranašumą įrodė ir paduodamas pats (2:0).

Po gero pusvalandžio paaiškėjo, kad būtent pirmasis geimas iš esmės pakeitė seto eigą. Visus likusius geimus laimėjo paduodantys tenisininkai ir R. Berankis iškovojo pergalę trečiajame sete, užtrukusiame 43 min. – 6:4! Vimbldono korte susirinkę žiūrovai ploja atsistoję!

IV setas - 1-3

Visgi ketvirtajame sete sąlygas diktuoti iš karto pradėjo R. Nadalis. Itin užtikrintai laimėjęs pirmąjį geimą paduodamas pats, antrajame jis „breakino“ paduodant Ričardui ir visiškai perėmė kontrolę į savo rankas. R. Berankiui atsiliekant 0:3 mačas buvo sustabdytas, nes virš Vimbldono kortų užslinko lietingi debesys.

Prabėgus beveik valandai nuspręsta centrinį kortą uždengti stogu ir mačą pratęsti. Vos sugrįžęs R. Berankis užbaigė pradėtą darbą ir laimėjo geimą – 1:3. Tiesa, nors Ričardas ir ir įnirtingai priešinosi, viena ryškiausių pasaulio teniso žvaigždžių iniciatyvą jau laikė savo rankose ir nužygiavo link pergalės – 3:6.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją