„Taip, kaip dabar įgyvendina tas sankcijas, kurios įsigaliojo nuo birželio 17 d.“, – ketvirtadienį Seime paklausta kaip bus vykdomos tolesnės sankcijos Rusijai žurnalistams sakė I. Šimonytė.

Anot jos, „Lietuvos geležinkelių“ klientai apie numatomus apribojimus informuoti.

„Apie tai pranešta Lietuvos geležinkelių klientams, kadangi paraiškos dėl pervežimų buvo pateiktos įmonei dar turbūt praėjusią savaitę, nes tokia yra tvarka. Paraiškos turi būti pateikiamos iš anksto ir jos turi būti arba patvirtinamos arba atmetamos“, – kalbėjo Vyriausybės vadovė.

„Pervežėjai informuoti, kad nuo liepos 10 d. įsigalioja tam tikros reglamento nuostatos dėl sankcijų ir kad užtikrintų, kad tas krovinys po tos datos nebūtų kraunamas“, – taip pat pažymėjo I. Šimonytė.

ELTA primena, kad birželio 17 d. įsigaliojus ES sankcijoms, Lietuva apribojo plieno bei juodųjų metalų tranzitą į Kaliningradą. Kaip tvirtina atsakingos institucijos, šis Lietuvos valdžios institucijų draudimas sankcionuotas prekes gabenti į Kaliningradą yra grįstas ES sankcijomis, numatytomis dar pavasarį. Tuo metu Rusija tranzito į Kaliningradą sustabdymą laiko neteisėtu ir beprecedenčiu bei pagrasino atsaku, turėsiančiu poveikį visiems Lietuvos gyventojams.

Ketvirtajame ES sankcijų pakete numatoma, kad nuo liepos 10 d. ES teritorija į Rusijos teritoriją bus draudžiama gabenti cementą, alkoholį, įvairias prabangos prekes, o nuo rugpjūčio 10 d. – anglį ir kitą kietąjį iškastinį kurą iš Rusijos arba eksportuojamos Rusijos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją