Edita Maslauskienė su vyru ir sūnumi tik prieš keletą metų grįžo iš Londono gyventi į Tėvynę. Moteris neslepia, jų įkurtas nekilnojamojo turto verslas klesti – Klaipėdoje gyvenantys sutuoktiniai tiek nuomoja apartamentus pajūryje, tiek stato namus pajūryje ir Vilniuje.

Štai žvaigždžių itin pamėgti apartamentai Palangoje. 450 eurų už naktį.

Taigi, koks turtas yra paklausiausias pajūryje? Ko labiausiai nori lietuviai? „Kaina ir vieta – du dalykai, kurie tautiečiams renkantis pajūrio namus itin svarbūs“, – sako verslininkė. Tačiau šioje Palangos dalyje, tarp Basanavičiaus gatvės ir Birutės parko, kur mes šiandien lankysimės, atostogauti ar įpirkti namus gali tik labai nedaug lietuvių, nes kainos čia – pačios didžiausios.

Edita Maslauskienė

Ar tikrai Palangoje jau galima rasti ir 16 tūkstančių už kvadratinį metrą statomų apartamentų?

„Skirtumas yra antroje Basanavičius pusėje link Šventosios. Ten viskas kaip buvo, taip ir yra pigiau, ten tokių kainų tikriausiai nėra. Bet šitoje Basanavičiaus pusėje tai viskas yra ženkliai brangiau ir tos kainos yra normalu šitoje pusėje.

Žmonės nori, kad aplink būtų kuo mažiau žmonių, kad būstas būtų pušyne. Nes yra tiesiog atsikandę, kas turėjo butus link Šventosios – pavyzdžiui, jei namas turi 200 butų, tai jūs įsivaizduokite, kas ten savaitgalį darosi. Ten nei išsimiegosi, siaubas ten.

O brangius būstus žmonės perka ne nuomai, o sau“, – laidoje „Kasdienybės herojai“ vedžiodama po savo valdas Palangoje pasakojo verslininkė.

Tai jei jau tiek tenka išleisti būsto nuomai, gal nors pavalgyti įmanoma kažkur nebrangiai? Kavinės „Jūros akis“ administratorius Kęstutis Blažys tvirtina – jei nori pavalgyti pigiai, niekur toli blaškytis nereikia. Eikite į Basanavičiaus gatvę ir ten rasite įvairų asortimentą.

Palanga

Kito Basanavičiaus gatvės restorano „Floros Simfonija“ įkūrėjas Henrikas Tautkus neslepia – kainos šiek tiek šiemet pakilo, tad šeimos vakarienei prireiks bent kelių dešimčių eurų.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją