Hostingo paslaugas teikiančioje įmonėje dirba daugiau nei 1000 savo srities profesionalų iš 40 šalių: pradedant iliustratoriais, grafinio dizaino, tekstų kūrėjais ir baigiant interaktyvių sistemų, technologinių projektų bei saugumo ekspertais. Naudojami įrenginiai ir platformos turi užtikrinti, kad visi darbuotojai tarpusavyje galėtų bendrauti ir bendradarbiauti sklandžiai bei efektyviai.

Išsprendžia net didžiausius iššūkius

„Svarbu suderinti skirtingų komandos narių meistriškumą, tad mūsų naudojamos technologijos turi leisti ir eksperimentuoti, ir lengvai tarpusavyje susieti įrenginius. Turime laisvę dirbti iš bet kurios pasaulio vietos, todėl svarbu greitai ir tiksliai perduoti informaciją ir maketus. Paprasta idėjos eskizą sukurti „iPad“ ir naudojant „AirDrop“ persiųsti jį tiesiai į „MacBook Pro“ ar automatiškai įterpti į bet kurį dokumentą“, – sako „Hostinger“ vyresnysis grafikos dizaineris Saimonas Mureika.

S. Mureika priduria, kad kūrybiniame darbe kasdien susiduriama su naujais iššūkiais, kurių sprendimams reikia tinkamų technologijų. Dizaino komandai itin svarbi galimybė dalintis idėjomis ir pasiūlymais – visa tai užtikrina „Continuity Markup“ funkcija, leidžianti pasirašyti dokumentus, juos taisyti arba apibraukti svarbią informaciją paveikslėliuose.

Prireikus papildomo ekrano, galima prijungti „iPad“ planšetę ir vienu metu dirbti vienoje programoje, o kitoje matyti naudingą informaciją, arba kurti projektą viename ekrane, o kitame išskleisti naudojamus įrankius ir paletes. Projektą pristatant kolegoms abiejuose ekranuose galima rodyti tą patį vaizdą.

„Darbuotojams visa tai suteikia daugiau greičio ir patogumo, o organizacijai padeda taupyti laiką ir kaštus. Mūsų filosofija panaši į „Apple“ – tikime universalumu ir tarpdiscipliniškumu, kurie skatina kiekvieną komandos narį žymiai plačiau žvelgti į naujas ir dar nebandytas galimybes derinti dizainą su technologijomis ir kitomis „Hostinger“ veiklos sritimis“, – atkreipia dėmesį S. Mureika.

Mažiau rūpesčių IT skyriui

Su „Apple“ viskas paprasta. Kaip pažymi „Hostinger“ kibernetinio saugumo vadovas Egidijus Navardauskas, žymiai efektyviau ir sklandžiau dirbti padeda tai, kad įrenginių nereikia atskirai ruošti, derinti nustatymų, diegti programų – visu tuo pasirūpina mobiliųjų įrenginių valdymo („Mobile Device Management“, MDM) sprendimas. Visi įrenginiai būna tinkamai sukonfigūruoti ir apsaugoti nuo to momento, kai darbuotojas juos išpakuoja ir įjungia pirmą kartą.

Be to, integruotos MDM saugumo ir valdymo priemonės leidžia organizacijos IT specialistams prižiūrėti bei apsaugoti verslo duomenis, konfigūruoti ir valdyti įrenginio nustatymus visą laiką, kol darbuotojai juo naudojasi, netrukdant produktyvumui. Tiek „Hostinger“ viduje naudojamas specifines programas, tiek kitas programas ar turinį su MDM galima lengvai platinti darbuotojams.

Mac“ kompiuteriai gerokai lengviau valdomi ir prižiūrimi, – priduria E. Navardauskas. – Taip pat reikia mažiau pastangų programų, turinio bei saugumo priemonių įdiegimui ir valdymui. Kalbant apie saugumą, „Apple“ nešiojamieji kompiuteriai reikalauja mažiau priežiūros palyginus su kitomis platformomis. Taip yra jau vien todėl, kad „Mac“ kompiuteriams kyla mažiau grėsmių dėl rečiau pasitaikančių virusų ar programinio kodo, kuris pritaikytas šiai platformai ir galėtų neautorizuotai vykdyti savo kenkėjišką veiklą.“

„Apple“ įrenginiai palaiko visas „Hostinger“ naudojamas sistemas ir programas, nuo el. pašto, susirašinėjimo ir bendradarbiavimo, iki VPN ir debesijos, taigi darbuotojai gali naudotis viskuo, ko tik gali prireikti jų pareigoms atlikti, o veikdami darniai tarpusavyje jie užtikrina didžiausią efektyvumą.

Saugumas – „Apple“ DNR dalis

„Hostinger“ rizikos valdymo vadovas Linas Konovalovas antrina, kad saugumas hostingo paslaugas teikiančioje įmonėje – vienas iš pamatinių aspektų.

„Todėl mūsų derinys – riziką suprantantys darbuotojai, geriausi instrumentai, t.y. nešiojamieji kompiuteriai, ir visos reikalingos saugumo konfigūracijos bei įrankiai jiems prižiūrėti ir apsaugoti. Visos trys šios šakos turi veikti kartu, jeigu norime pasiekti efektyviausią rezultatą“, – sako L. Konovalovas.

„Apple“ nešiojamieji kompiuteriai, pasak jo, yra suprojektuoti taip, kad būtų mažiau pažeidžiami kibernetinių nusikaltėlių, o tai leidžia daugiau dėmesio skirti kitoms dviem saugumo protokolo šakoms, kad būtų apsaugoti tiek darbuotojai, tiek organizacija.

„Hostinger” naudojasi „Apple” įrenginiais, nes jie taupo laiką ir įmonės išteklius. Saugesnė infrastrūktūra, patogesnis dizainas ir paprastesnis personalo valdymas – privalumai, kurie skirtingų sričių „Hostinger” darbuotojams leidžia kasdien pasiekti užsibrėžtus tikslus.

Daugiau „Hostinger” darbuotojų įspūdžių apie „Apple“ įrenginius: