Paprastieji ruoniai yra paplitę šiaurės rytiniame Atlanto vandenyne ir šalia esančiose jūrų pakrantėse: prie Islandijos, Norvegijos, Olandijos, Vokietijos, Danijos krantų. Atskiras paprastųjų ruonių porūšis gyvena Baltijos jūros šiaurinėje dalyje.

„Baltijos šiaurinėje dalyje gyvena baltijinis porūšis. Lietuvos pakrantėje stebėtas keletą kartų. Vienas sužeistas išgelbėtas Lietuvos jūrų muziejuje. Mums tai pirmas šios rūšies stebėjimas parko akvatorijoje. Nors pilkieji ruoniai nėra jokia retenybė“, – rašo Pajūrio regioninis parkas.

Parko specialistų teigimu, visų trijų ruonių rūšių išgyvenimą Baltijos jūroje apsunkina žuvies pergaudymas, tinklų gausa bei dėl klimato kaitos mažėjantys ledo plotai.

„Štai ir šiam ruoniui pasišildyti saulėje mūsų pakrantėje sudėtinga, visur gausu trikdančių poilsį žmonių. Lieka tikėtis, kad saugiai grįš į šiaurinę Baltijos dalį, kur ir yra jo namai“, – rašo parko specialistai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją