Mūsiškiai pusfinalyje susigrūmė su prancūzais ir po dramatiškos kovos, kuri pareikalavo pratęsimo, išplėšė pergalę rezultatu 18:17 ir bilietą į finalą.

Pergalingo metimo autoriumi iš po krepšio tapo Ignas Vaitkus.


Tituliniame mūšyje dėl aukso lietuviai galynėjosi serbais, kurie pusfinalyje 17:12 nugalėjo belgus.

Turnyre nė sykio nesuklupę keturiskart planetos čempionai startavo spurtu 7:1 ir, nors po Dariaus Tarvydo taškų serijos skirtumas buvo sumenkęs iki 14:11, serbai išlaikė persvarą iki pat finalo pabaigos bei triumfavo 21:16.

Finale D. Tarvydas surinko 7, I. Vaitkus 5, Marijus Užupis ir Gintautas Matulis – po 2 taškus.

Bronza atiteko prancūzams, kurie 18:17 palaužė belgus.


Tuo metu Lietuvos moterų trijulių rinktinė liko ketvirta. Ji pusfinalyje 14:16 nusileido Kanados rinktinei, kuri didžiąją mačo dalį kontroliavo padėtį.

Intrigą atgaivino keli taiklūs iš eilės Kamilės Nacickaitės tolimi šūviai, tačiau paskutinis sudėtingas jos dviejų taškų vertės bandymas išplėšti pratęsimą buvo blokuotas.

Mūsiškės – K. Nacickaitė, Martyna Petrėnaitė, Monika Grigalauskytė ir Gabrielė Šulskė – mažajame finale dėl bronzos susikovė su Kinijos atstovėmis, kurios 16:17 neatsilaikė prieš Prancūzijos krepšininkes.

Kinės pranoko lietuves net 21:11 ir pasidabino bronzos medaliais.

Finale prancūzės 16:13 įveikė kanadietes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)