Lietuviai sėkmingiau pradėjo dvikovą ir naudodamiesi savo ūgiu išsiveržė į priekį 4:1. Netaiklūs JAV krepšininkų metimai ir gera mūsų šalies atstovų gynyba leido padidinti skirtumą 6:2.

JAV rinktinė mėgino spurtuoti, sumažino skirtumą iki minimumo, tačiau lietuviai į tai atsakė trim tritaškiais iš eilės – 13:6. Netrukus Lietuvos rinktinės persvara tapo dviguba – 18:9. Snaiperiškais metimais išsiskyręs Marijus Užupis aikštėje užuosdamas pergalę ėmė šokinėti iš smagumo. Galiausiai netrukus lietuviai triumfavo 21:11.


Dariaus Tarvydo, Gintauto Matulio, Igno Vaitkaus ir Marijaus Užupio atstovaujama Lietuvos rinktinė B grupėje iškovojo visas keturias pergales, užėmė pirmą vietą ir tiesiausiu keliu prasibrovė į pajėgiausiųjų aštuonetą. Savo ruožtu JAV aštuntfinalyje dar grūmėsi su Naująja Zelandija, kurią įveikė minimaliu skirtumu 21:20.

Pusfinalyje lietuviai žais su prancūzais, kurie ketvirtfinalyje šeštadienį 18:12 nugalėjo Nyderlandų rinktinę.

Pusfinalio sekmadienį pradžia – 18.35 val. Kitame pusfinalyje žais Serbija ir Belgija.

Šeštadienis sėkmingas buvo ir Lietuvos moterų trijulių krepšinio rinktinei, kuri tarp keturių stipriausiųjų pasaulyje pateko ketvirtfinalyje 19:16 įveikusi lenkes. Pusfinalyje sekmadienį lietuvės žais su Kanada.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją