„Kelte pasijutome lyg stintos statinėje, bet nuotaika vis vien gera. Juk ilgasis savaitgalis, puikus oras ir traukiame į pajūrį. Per tokius karščius atsigaivinti gana šaltame Baltijos jūros vandenyje – vienas malonumas“, – sakė už rankyčių susikabinę įsimylėjėliai iš Vilniaus Natalija ir Albertas.

Jie teigė, kad į Klaipėdą užsuka kone kasmet, bet tokios masės žmonių nėra regėję.

„Kita vertus, negi sėdėsi namie per tokį nuostabų orą. Reik mėgautis vasara. Kad ir masė žmonių, bet prie kelto palaukėme gal tik 15–20 minučių, buvo 30–40 žmonių eilė, gana greitai nusipirkome bilietėlį. Eilė juda greitai“, – sakė vilniečiai.

Vyresnio amžiaus klaipėdiečius Vytautą ir Emiliją nustebino kai kurių poilsiautojų noras skubėti, grūstis ir stumdytis.

„Atvyko iš kaimelių ir nekultūringų žmonių. Pora tokių taip veržėsi į keltą, kad kaip reikiant stumtelėjo mano žmoną. Teko net apsižodžiuoti. Kita vertus, reikėjo numoti ranka ir tiek. Kaip sakoma: duok durniui kelią“, – pridurdamas, kad tai nuotaikos jam nesugadino, šyptelėjęs sakė Vytautas.

Pastebėta, kad dalis poilsiautojų keltu į Smiltynę keliasi su savo naminiais augintiniais, daugiausia – šuniukais.

„Per radiją girdėjau, kad specialistai patarė nekankinti savo gyvūnų per tokius karščius, bet kaip matote, yra tokių poilsiautojų, kuriems tai nerūpi. Mačiau ir automobiliuose su pravirais langais paliktų šuniukų. Tai išvis – beprotybė. Bet tikiuosi, kad šeimininkas nuo automobilio nuėjo tik trumpam“, – susirūpinusiu veidu kalbėjo Algimantas.

Delfi primena, kad pliažo poilsio zonose būti su naminiais gyvūnais draudžiama ir už tai gresia baudos. Taip pat per tokius karščius palikti naminius gyvūnėlius automobilyje – labai pavojinga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją