Stubinantį reginį nakties danguje virš savo namų įamžino Kvinstauno gyventoja Clare Rehill ir pasidalijo kadru tviteryje. Prie užfiksuoto kadro moteris parašė ir savo spėjimą, kas tai galėtų būti: „Tai kažkaip susiję su SpaceX“.


Kadras buvo užfiksuotas birželio 20-ąją.

Ir jos spėjimas pasitvirtino.

Kaip aiškinama specializuotuose portaluose apie kosmosą space.com ir spaceweather.com, tokie ir panašūs reiškiniai danguje – tai po paleidimo krentanti „SpaceX“ „Falcon 9“ raketos pakopos dalis, kuri besisukdama išleidžia kuro likučius. Kaip teigiama portale space.com, raketos pakopos dalis nesudegė atmosferoje ir nukrito į Ramųjį vandenyną.

Dviejų pakopų kosminė „SpaceX“ raketa „Falcon 9“ birželio 19 dieną buvo paleista iš Floridoje esančio Cape Canaveral kosminių pajėgų stoties. Raketa į orbitą iškėlė kompanijos „Globestar“ ryšio paskirties palydovus.

Šią besisukančią spiralę įamžino ne tik C. Rehill. Galaktikos formos besisukantį darinį virš Naujosios Zelandijos užfiksavo ir kadru pasidalijo tviterio naudotojas Alasdair Burns.


„Pirminės pakopos raketos dalis, ko gero, sukosi aplink savo ašį, taip siekiant stabilizuoti kritimo kryptį. Būtent taip susiformavo spiralės formos reginys. Panašūs vaizdiniai danguje buvo fiksuojami ir ankstesnių „Falcon 9“ raketų skrydžių į Žemės orbitą metu“, – rašo spaceweather.com.

Balandžio mėnesį atmosferoje deganti „SpaceX“ raketos pakopa nakties danguje sušvito virš Havajų tarsi paslaptinga spiralė.

„Subaru“ teleskopas nufilmavo „skraidantį sūkurį“ balandžio 17 d., netoli Mauna Kėjos ugnikalnio, praėjus kelioms valandoms po to, kai iš raketos „Falcon 9“ Kalifornijoje buvo sėkmingai paleistas žvalgybinis palydovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją