Tačiau pajūryje esantys barai ir kavinės tikrai nesiskundžia klientų stygiumi. Žmonių Palangoje daug. Visi tradiciškai išeina pasivaikščioti J. Basanavičiaus gatve iki tilto. O jau paskui dalis lieka prie jūros, kiti pasiskirsto po kavines.

Geras uždarbis

Tai, kad savaitgalį pavyks gerai uždirbti, pasigyrė prie tilto sutiktas kapitonu leitenantu pasivadinęs keistuolis Volodia. Jis prisipažino iki pietų išgėręs butelį degtinės. „Bet kuprinėje turiu dar du pilnus. Man gerai sekasi. Per dieną (surinkęs depozitinės taros) uždirbu po 60 eurų. Bet Palangoje šiandien nieko gero. Rytoj važiuosiu į Šventąją. Ten visi susirinkę“, – savo darbo subtilybes atskleidė 1964 m. gimęs Volodia (savo gimimo datą jis pridūrė neprašytas).

Išties, Šventojoje, palyginti Palanga, ketvirtadienio vakar gyvenimas virė. Čia vaikštinėjo kur kas įvairesnė ir kur kas linksmiau nusiteikusi publika.

Palangos savivaldybės kultūros darbuotojai pasistengė, kad per Jonines Šventojoje netrūktų renginių. Ties Joninių vartais Jūros gatvėje buvo registruojami varduvininkai, o vakare jie buvo ypatingai pasveikinti bei apdovanoti. Visą pavakare ne tik Jonai ir Janinos, bet ir visi norintieji galėjo pinti vainikėlius, ruošėsi artėjančiai stebuklų nakčiai. Vakare veiksmas persikels prie jūros. Paplūdimyje prie Šventosios upės žiočių lauks Joninių misterija, kurios metu susijungs visos gamtos stichijos – vanduo, oras, žemė ir ugnis, o pabaigoje visi drauge plukdysime savo vainikėlius.

Visos šventės metu Šventojoje vyks Joninių kermošius. Jame netrūksta įvairiausių amatininkų, Lietuvos ir Latvijos kulinarinio paveldo meistrų.

Pajūris braška per siūles

Pajūrio kurortai atsigavo. „Booking“ duomenimis, Palangoje ir aplinkinėse vietovėse apgyvendinimo įstaigų užimtumas siekia 99 proc. Tiesa, mėgstantys rizikuoti gali atvažiuoti ir mėginti nakvynę susirasti vietoje. Tikimybė, kad pasiseks, nedidelė, bet yra.

Šventojoje centrinėje Kopų gatvėje prie vienos stovyklavietės pakabinti skelbimai, kad „Vietų yra“. Tačiau užėjus ir pasiteiravus, paaiškėjo, kad būtent toje stovyklavietėje vietų nebėra. Yra vienas keturvietis namelis toliau nuo centro Jūros g. Kaina parai – 50 eurų. „Tačiau tai jau paskutinis pasiūlymas“, – prisipažino administratorė.

Paprašyta apibūdinti savo klientus, mergina susvyravo: „Yra visokių. Dalis nori ramiai pailsėti. Kiti poilsį įsivaizduoja kitaip“.

Atvažiavo girtuokliauti

Pro šalį ėjęs vyriškis buvo atviresnis. „Kaip aš įsivaizduoju poilsį prie jūros? Prisipažinsiu, čia aš atvažiavau girtuokliauti. O ilsiuosi namie Norvegijoje. Ten prie pat fiordo aš turiu „hitą“ (namą), kur ir ilsiuosi. O į Šventąją atvažiuoju kasmet pagerti. O ką čia daugiau veikti?“ – prisipažino į tėvynę trumpam grįžęs emigrantas.

Paprašytas palyginti kainas vyriškis sakė, kad Norvegijoje namelį poilsiui, kokiame jis apsistojęs Šventojoje, būtų galima rasti vos už 50 eurų parai. „Ir jis būtų talpesnis negu šitie. Čia galime apsigyventi 5 žmonės, ten – 8. Tiesa, alus Norvegijoje brangesnis – apie 3 eurus. Lietuvoje jis pigesnis. Tai to mes čia ir atvažiuojame“, – nevyniojo žodžių į vatą emigrantas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)