„Papildomos žinios, kaip bendrauti su vaikais, pabėgusiais nuo karo, yra vis dar aktualios, kadangi tokių vaikų šalyje yra vis dar nemažai“, – pranešime žiniasklaidai sako Pagalbos vaikams ir šeimoms skyriaus vedėja Agnė Marčiukaitienė.

Jos teigimu, mokymai svarbūs ne tik globėjams, prisiimantiems teisinę atsakomybę už vaikus, bet ir pedagogams, gydytojams, socialiniams darbuotojams, vaikų laisvalaikio ir vasaros užimtumo organizatoriams.

Mokymus įvairiomis temomis veda psichologas Ramūnas Jukna, tarnybos specialistas Jaroslavas Kozlovskis, traumai jautrių metodų praktikė Liudovika Pakalkaitė bei vaikų ir paauglių psichiatrė Jovita Anikinaitė.

„Trumpuose vaizdo įrašuose glaustai kalbama apie sielvartą ir gedėjimą, vaiko laikinąją globą, pagalbą sau, karo traumą ir potrauminio streso sutrikimą, pagalbą vaikui. Tai turėtų padėti lengviau suprasti vaikų iš Ukrainos situaciją ir jiems padėti“, – teigia vaiko teisių gynėja.

Tarnybos duomenimis, Lietuvoje nelydimų nepilnamečių karo pabėgėlių šiuo metu yra 1259, dauguma jų gyvena grupėmis įvairiuose šalies miestuose ir miesteliuose, o 19 vaikų globojama lietuvių šeimose.

Mokymus galima rasti Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos „Youtube“ paskyroje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją