Po pokalbių su šalies fubtolo asociacija tokį sprendimą priėmė rinktinės vyriausiasis treneris Czeslawas Michniewiczius, apie jį jau informavęs ir patį futbolininką.

32-ejų kairiojo krašto gynėjas už rinktinės borto liks dėl savo sprendimo nepalikti karą Ukrainoje pradėjusios Rusijos.

Futbolininkas penkerius metus atstovavo Maskvos „Lokomotiv“, o šią vasarą persikėlė į kitą Rusijos sostinės klubą „Spartak“.

Nacionalinėje komandoje 66-erias rungtynes sužaidęs M. Rybusas yra vedęs rusę.

Skirtingai nei Rusijoje toliau žaisti nusprendęs M. Rybusas, kiti du su šios šalies klubais sutartis turintys lenkų saugai – Sebastianas Szymanskis (Maskvos „Dinamo“) ir Grzegorzas Krychowiakas („Krasnodar“) netrukus turėtų jas nutraukti, nes kitu atveju jų taip pat lauktų M. Rybuso likimas ir jie būtų palikti už pasaulio čempionato borto.

Lenkija buvo viena pirmųjų šalių, ėmusių viešai ir garsiai kalbėti apie Rusijos sporto diskvalifikavimą iš tarptautinių varžybų. Lenkijos futbolio rinktinė atsisakė žaisti su rusais atrankos į pasaulio čempionatą Katare rungtynes, netrukus rusai iš tikrųjų buvo diskvalifikuoti, o patys lenkai užsitikrino kelialapį į Katarą 2:0 įveikdami švedus.

Lenkijos futbolo rinktinė pasaulio čempionate Katare lapkričio mėnesį žais vienoje grupėje su Argentina, Saudo Arabija ir Meksika.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją