Gydytojui ir jo kolegoms ne taip retai tenka teisintis, kad tos ančiuko lūpos ar milžiniško dydžio krūtinė – ne jo, pavadinkime, kūrinys.

38-erių gydytojo dienotvarkė priblokštų ne vieną – po keturias operacijas per dieną, kone ištisus metus. Jis nė nenori sakyti, kiek nedaug laiko lieka šeimai – žmonai ir sūneliui. Darius nė nebando slėpti – plastinės operacijos šiuo metu išgyvena aukso amžių, pacientės po keletą mėnesių laukia savo eilės. Tačiau jis patikina, kad kartais plastinėmis operacijomis bandomos spręsti visai kitos gyvenimiškos problemos.

Ar jis nemano, kad moterys kartais taip sprendžia savivertės problemas, ir joms labiau padėtų psichologas?

„Taip, yra tiesos, bet yra bėda didžiausia, kad įsižeidžia moterys. Psichologai reikalingi ne tik gydant sunkias psichikos ligas. Bet ir sprendžiant savivertės problemas. Mes ir patys dažnai pajuokaujame, kad dirbame pusiau psichologais. Konsultuojant bandome paaiškinti, pasakyti, kad jums tos didesnės krūtys nepadės, nes turite ir dabar gražias“, – laidoje „Kasdienybės herojai“ sako pašnekovas.

Darius neslepia – meilė ir santykiai tiesiogiai koreliuoja su dėmesiu savo grožiui. Todėl itin nemažai pacienčių ateina pasitobulinti po skyrybų, naujos meilės paieškose. „O kai kurios ir pasidailinusios išsiskiria“, – sako pašnekovas.

„Plastinės operacijos yra rimta intervencija į žmogaus kūną, o ne nekaltas pasigražinimas, – sako Darius. – Todėl žmogus turi gultis ant operacinio stalo tik būdamas tikras, kad jam to reikia.“

Ne vienerius metus plastikos chirurgu dirbantis Darius mato ir dar vieną problemą. Pašnekovas mano, kad Lietuvoje įvairaus plauko licenzijų neturintys specialistai gali atlikti įvairias intervencines procedūras, pavyzdžiui, injekcijas, praktiškai nieko nekontroliuojami.

„Mes vadiname tai kioskeliais arba garažiukais, kur moterys pasiturbina“, – sako gydytojas.

Mes išties kartais matome plastinių operacijų netgi išdarkytus žmonių veidus ir kūnus, kai žmogaus tiesiog nebeįmanoma atpažinti. Sakysime, čia juk skonio reikalas. Tačiau ar tokios didelės intervencijos nekenkia žmogaus sveikatai? Ir išvis, kam jų reikia?

Ir kaip gi koreliuoja grožio standartai ir išsilavinimas?

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją