Neįprastus debesis sekmadienį apie aštuntą vakaro Vyžuonos miestelyje, Utenos rajone, nufilmavo Dijana Grudzinskienė. „Meteo.lt“ specialistai paaiškino, kad tai – asperitas debesys.

Asperitas debesys. Anksčiau dar vadinti undulatus asperatus debesimis (arba tiesiog banguotaisiais debesimis). Tai yra debesų porūšis, kuriame aiškiai matomos pailgos lygiagrečios bangos. Toks debesų pobūdis glaudžiai siejasi su gravitacinėmis bangomis ore, susidarančiomis dėl temperatūros (tankio) bei vėjo greičio skirtumų dviejuose pastoviuose oro srautuose. Debesų linijos juose būna orientuotos statmenai vėjo krypčiai“, – aiškinama „Meteo.lt“ įraše.


„Tokie debesys visada palieka įspūdį. Ypač gražiai atrodo, kai debesys banguoja labai stipriai. Tuomet atrodo, kad danguje pakabinti kalnai“, – teigia specialistai.
Neįprastas bangas danguje Utenoje taip pat užfiksavo ir Tautvydas Burneika.

Panašiu metu jas pastebėjo ir Dovilė Misiūnienė.

Vaizdai išties įspūdingi, pasigrožėkite.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)