Rusijos saugumo tarybos sekretorius Nikolajus Patruševas trečiadienį netikėtai pareiškė, kad Kremlius suinteresuotas kuo greičiau sudaryti su Ukraina politinius ir diplomatinius susitarimus. Jį cituoja Rusijos naujienų agentūra TASS.

Rusija suinteresuota kuo greičiau sudaryti politinius ir diplomatinius susitarimus, kurie leistų nutraukti kovos veiksmus. Bet Maskvos ir Kyjivo derybas įšaldė Ukrainos atstovai“, – teigė N. Patruševas.

Jis taip pat tvirtino, esą Ukrainos ir Rusijos derybos buvo įšaldytos JAV ir Didžiosios Britanijos reikalavimu.

UNIAN primena, jog anksčiau Ukrainos prezidento biuro vadovo patarėjas Michailas Podoliakas pareiškė, kad Ukraina ir Rusija tikrai sės prie derybų stalo, bet ne dabar ir ne Maskvos sąlygomis. Pasak jo, Rusija prabilo apie derybų būtinybę kaip tik dabar, kadangi sutelkė Ukrainos rytuose visus savo išteklius.

JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas NATO būstinėje Briuselyje trečiadienio vakare paskelbė apie naujausią paramos Ukrainai paketą.

Kalbėdamas spaudos konferencijoje, L. Austinas sakė, kad į 1 milijardo dolerių paketą buvo įtraukta raketų paleidimo sistemų, dar 18 M777 haubicų, taip pat taktinių transporto priemonių joms gabenti bei 36 000 šovinių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)