„Delfi.lt“ susisiekus su Vilniaus miesto savivaldybės atstovais, paaiškėjo, kad miestas apie šias kameras neturi jokios informacijos: nei kas jas čia iškėlė, nei ką jos stebi. Atstovai tikina, kad aiškinasi šio keisto įvykio aplinkybes ir kas savavališkai galėjo sumontuoti tokią įrangą.

Šiuo metu ruože nėra jokių ženklų, pranešančiu apie kamerų stebėjimą arba greičio kontrolę. Apžiūrėjus iš arčiau galima pamatyti, kad čia sumontuota įprasta valdoma vaizdo kamera, o virš jos – gerokai sudėtingesnė, galimai, su atstumo ir greičio matavimo įranga. Iš kamerų pravesti laidai į dėžę, kur pakabinta ant to paties stulpo.

„Delfi.lt“ redakcija kreipėsi į policiją su prašymu pakomentuoti situaciją, kai kameros yra statomos be savivaldybės žinios ir ką tokia įranga gali fiksuoti. Informaciją papildysime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)