Policijos atstovė sakė, kad automobilio vairuotojas buvo trumpam praeivių sulaikytas įvykio vietoje, mašinai įsirėžus į vieną parduotuvę komercinėje gatvėje, ir paskui perduotas policijai, sakė teisėsaugos atstovas Thilo Cablitzas.

Kol kas neaišku, ar automobilis į žmones buvo nukreiptas tyčia.

Nelaimė įvyko apie 10 val. 30 min. vietos (11 val. 30 min. Lietuvos) laiku kitoje pusėje Breitšeido aikštės (Breitscheidplatz), kur 2016 metais vienas islamistas nukreipė pagrobtą sunkvežimį į kalėdinę mugę Berlyne ir mirtinai sužalojo 12 žmonių.

Į įvykio vietą atvyko apie 130 gelbėjimo tarnybų darbuotojų. Kaip pranešama, keli žmonės buvo sunkiai sužeisti, dalis jų išskraidinti skubiosios pagalbos sraigtasparniu.

„Tarp daugiau kaip tuzino sužeistųjų yra sunkiai sužalotų“, – sakė Th. Cablitzas.

Sidabro spalvos „Renault Clio“ pirmiausiai kliudė žmones Tauentzieno gatvėje ir Ranke gatvėje, paskui grįžo į važiuojamąją dalį ir įsirėžė į parduotuvės fasadą Marburgo gatvėje maždaug už 150 metrų.

Po 2016 metų incidento per kalėdinę mugę šalyje buvo dar keli panašūs išpuoliai. Dauguma jų įvykdė žmonės, turintys psichinės sveikatos problemų.

2020 metų gruodį pietvakarių Vokietijoje esančiame Tryro mieste vieno vokiečio vairuojamas automobilis pėsčiųjų zonoje mirtinai sužalojo keturis suaugusius žmones ir vieną kūdikį.

Anksčiau tais pačiai metais Vokietijos pilietis važiuodamas dideliu greičiu nukreipė automobilį į minią, dalyvavusią tradiciniame „Rožių pirmadienio“ parade centriniame Folkmarzeno miestelyje, ir sužeidė dešimtis žmonių, įskaitant vaikus. Praėjusiais metais jis buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos.

2019 metais dar vienas vokietis sužeidė aštuonis žmonės automobiliu įvažiavęs į žmonių minias Botropo ir Eseno miestuose Naujųjų metų išvakarėse. Vėliau jis buvo paguldytas į psichiatrinę ligoninę.

2018 metų balandį vokietis automobiliu rėžėsi į minią Miunsteryje ir užmušė penkis žmones, dešimtis sužeidė, o paskui pats nusišovė. Vėliau tyrėjai pranešė, kad vyras turėjo psichinės sveikatos problemų.

2006 metais per pasaulio futbolo čempionatą Vokietijoje vienas vokietis savo automobiliu taranavo minią, susirinkusią žiūrėti rungtynių prie Brandenburgo vartų Berlyne, ir sužeidė apie 20 žmonių. Vėliau vairuotojas buvo paguldytas į psichiatrijos ligoninę.