Naudojant toliau aprašytas trąšas, suaktyvėja sulčių judėjimas krūmų stiebais ir pagerėja fotosintezė. Padidėja derliaus kokybė ir kiekis. Nors šios trąšos yra natūralios, piktnaudžiauti jomis nereikėtų. Be to, kad galėtumėte jomis patręšti aviečių krūmus, jums reikės sulaukti kelių dienų gero oro, rašoma portale Novate.

Panaudojus šias aviečių trąšas, bent 4 – 5 dienos turi būti sausos ir saulėtos. Šiomis trąšomis avietėmis tręšiamos kartą per sezoną. Geriausia tai daryti tuomet, kai nubyra žiedlapiai ir užsimezga pirmosios uogos.

Avietės

Jums reikės 10 litrų vandens, 10 gramų sausų mielių, 5 valgomųjų šaukštų cukraus, kelių tinkamos talpos kibirų arba bakelių, dangčių kibirams arba dangtelių bakeliams, maždaug 500 gramų šviežių piktžolių ir... laisvo laiko.

Kai viską pasiruošite, galite pradėti gaminti trąšas.

Pirmiausia 2/3 kibiro pripildykite vandens, tada sumeskite į jį paruoštas piktžoles. Uždenkite kibirą dangčiu ir palikite stovėti dvi savaites. Praėjus šiam laikui, po dangčiu susiformuos „kvapelis“, o kartu su juo ir „gaivinantis substratas“. Skystis nuo suirusių piktžolių perpilamas į švarų indą. Į jį įdedama sausų mielių – 10 g mielių dešimčiai litrų vandens. Galima naudoti ir 500 g presuotų mielių. Pabaigoje įberkite 5 valgomuosius šaukštus cukraus. Viską gerai išmaišykite. Trąšos paruoštos naudoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)