Pasak sportininkų, prieš startą pasaulio taurės kvalifikacinėse varžybose jie treniruočių stovykloje gautas pamokas darkart užtvirtins ir varžybų akvatorijoje.

„Mes pabaigėm savo pirmąjį treniruočių etapą, kurio metu praleidome tris dienas ant vandens Kroatijoje. Dabar jau skrendame tiesiai į Šveicariją, kur 29-31 dienomis dar irgi turėsime galimybę treniruotis. Tikimės, kad tos papildomos dienos dar padės nušlifuoti kai kuriuos manevrus – visada yra vietos kai kuriuos veiksmus daryti greičiau ir geriau“, – teigė SSL Lietuva organizacijos vadovas Kristoforas Akromas.

Kroatijoje buriavimo rinktinės treniruočių stovykla prasidėjo su itin stipriu, 30 mazgų (~15 m/s) vėju. Tą pirmąją dieną įgula patyrė netikėtumų – treniruojantis jiems plyšo burė, o bandant grįžti į krantą paaiškėjo, kad neveikia laivo motoras. Vis dėlto, patirties nestokojanti įgula su iššūkiais susitvarkė ir popiet aprimus vėjui tęsė treniruotes.
Kitas dvi dienas rinktinė treniravosi jau žymiai silpnesnio vėjo sąlygomis – labai panašiomis į tas, kurios numatomos „SSL Gold Cup“ kvalifikacinių varžybų akvatorijoje.

„Trečiąją treniruočių dieną Kroatijoje gavome labai mažai vėjo, bet mums pasisekė – puikiai išnaudojom tas tris keturias valandas ant vandens. Šiandien tas treniruočių laikas jau buvo kaip deimanto šlifavimas – mažų detalių, komandinio darbo sinchrono, manevrų atlikimo greičio tobulinimas. Tai buvo, ko gero, intensyviausia mūsų diena treniruočių stovykloje. Aš pats šiandien beveik visą dieną praleidau kateryje, kuris buvo tarsi distancijos ženklas, kol komanda treniravosi atlikti manevrus. Stebėjau juos, daviau komandas, filmavau jų veiksmus iš šono – visa tai dar su komanda aptarsime, bandysime pašalinti net ir mažiausius nesklandumus“, – teigė komandos direktorius, olimpietis Rokas Milevičius.

„SSL Gold Cup“ kvalifikacinėse varžybose Nešatelio ežere Lietuvos rinktinė startuos birželio 1-3 dienomis. Ten Lietuvos buriuotojų komanda, vedama kapitonės olimpinės vicečempionės Gintarės Volungevičiūtės Scheidt, susirungs su Slovėnijos ir Ekvadoro rinktinėmis dėl teisės patekti į „SSL Gold Cup“ finalus, kurie vyks spalio 28 – lapkričio 20 dienomis Manamoje, Bahreine.