Europarlamentaras taip pat tikino, kad ES turi daug giliau pažiūrėti į savo geopolitines klaidas.

„Mano įsitikinimu, viena iš klaidų buvo kalbant apie santykius su Rusija – dialogo su Putinu prioritetas, ir čia per dvidešimt metų Putinas pasiekė labai daug įtikinęs kai kurias Europos Sąjungos senosios Europos valstybes, sostines, kad kalbėti apie demokratijos prioritetą Rusijoje nėra jokios prasmės. Putinas „įrodė“, kad demokratija Rusijoje nėra galima, todėl ES tiesiog turi prisitaikyti prie tokios Rusijos, kokia yra dabar, ir visada bus koks nors putinas, visada bus diktatūra, agresyvus elgesys, atominė bomba rankose“, – laidoje taip sakė A. Kubilius.

Jeigu niekas nesikeis, anot pašnekovo, po dvejų metų vėl matysime tą pačią situaciją ir viskas tik blogės.

„Karas, mano manymu, kai peržengtos visos ribos, visgi žadina ir senąją Europą, ji lėtai bunda, lėtai pradeda suprasti. Mūsų didelis darbas yra padėti Europai pabusti, pamatyti pagrindines grėsmes, klaidas ir tada keistis“, – svarsto europarlamentaras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)